Kaş’a nasıl yerleşiriz diyenlere ilçenin konut piyasası

Büyük şehirde yaşayan beyaz yakalılar için Antalya’ya bağlı ‘Kaş’ ilçesi, bugün en gözde kaçış noktalarından biri. Peki bu ilçeye yerleşmeyi düşünenleri nasıl bir konut piyasası bekliyor? TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Serkan Polat, Emlakjet’e anlattı

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan, dalış yapmak veya tatil için gittiklerinde doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kalarak yaşadıkları metropole dönen beyaz yakalıların hayalidir ‘Bir gün Kaş ’a yerleşmek’. Antalya ’nın turizm yönünden ilgi gören, ancak doğası ve tarihi dokusunun bozulmamış olmasıyla yaşamak için de gözde olan bu ilçesi, bu özellikleriyle son zamanların en bilinen ‘kaçış’ noktalarından. 6 Haziran 2017 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden ‘Kaş Havalimanı’ projesi için iznin çıkması ise hem turizm hem de emlak piyasasına pozitif katkıda bulunacak olmasıyla önemli bir gelişme.

TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şubesi Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Serkan Polat

, Kaş’ta bu açıdan emlak piyasasını neler bekliyor, satılık ve kiralık dairelerdeki fiyatlar nasıl, Emlakjet ’e aktardı.

Fiyatlar son 1 yılda % 10 arttı

Havalimanının Kaş’ta konut piyasasının gelişiminde önemli bir etkisi olacağını belirten Polat, son yıllarda İstanbul ve Ankara’dan gelerek buradan konut almaya ve kalıcı olarak yerleşmeye başlayan kişilerin olduğunu gözlemlediklerini, havalimanı projesinin ise ilerleyen süreçte turistik amaçlı ziyaret ve yerleşimlere olanak vereceğini kaydetti. Kaş ilçe merkezinde ortalama konut satış fiyatının 4.500-5.500 TL/metrekare aralığında, kiralık ev fiyatlarının ise 13-18 TL/metrekare/ay aralığında seyrettiğini belirten Polat, “Bölgede son bir yıl içerisinde hem konut satış fiyatlarında hem de konut kira fiyatlarında % 10-12 oranında bir fiyat artışı söz konusu” dedi.

Kalamar Koyu ve Yarımada denizle değer kazanıyor

Kaş ilçesinde konut tercihlerinde özellikle iki bölgenin öne çıktığını dile getiren Polat, “Bunlar, Çukurbağ Mahallesi/Yarımada ve Kalkan Mahallesi. Yarımada bölgesinde yazlık konut satış fiyatları ortalama 7.500-10.000 TL/metrekare aralığında. Yarımada’da lüks yazlık konutlarda satış fiyatları, denize olan yakınlık ve yapı kalitesine bağlı olarak 12.000-13.000 TL/metrekare seviyelerine kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

Kaş’a nasıl yerleşiriz diyenlere ilçenin konut piyasası

Uzun vadeli yatırımda Çerçi Mahallesi önde

Kalkan Mahallesi’nde ise son dönemde Kalamar Koyu’nun öne çıkan bir bölge olduğunu söyleyen Polat, bu bölgede ortalama yazlık satış fiyatlarının da 7.000-9.000 TL/metrekare aralığında değiştiğini, Kalkan Mahallesi’nde Kalamar Koyu ve Kaş ilçe merkezinde Yarımada bölgelerinin deniz ile olan ilişkileri nedeniyle öne çıktığını ve gelecekte de bu bölgelerin değer kazanacağını açıkladı. Polat, şöyle devam etti: “Kaş ilçe merkezi genelinde yazlık konut piyasası 5.000–6.000 TL/metrekare aralığında seyrediyor. Kaş ilçesi genelinde yazlık konut fiyatlarında son bir yıl içerisinde % 10 oranında artış oldu. Uzun vadeli yatırım amaçlı konut alımlarımda ise ilçe merkezine olan yakınlığı ile Çerçi Mahallesi öne çıkıyor.”

Kaş’ın merak edilen 10 gözde turistik noktası

Kaş’a gidildiğinde en çok ziyaret edilen 10 turistik bölge Akdeniz’in en güzel plajlarından biri Kaputaş, Antiphellos Antik Kenti, Türkiye’nin en iyi dalış rotalarından biri olan ve Türkiye’nin tek batık kentine ev sahipliği yapan Kekova, liman, çarşı ve plajlarıyla sevilen Kalkan, Kaş’ın en büyük antik kenti olma özelliği taşıyan Xanthos Antik Kenti, Likya döneminden kalma kaya mezarların bulunduğu Myra Antik Kenti’nin yer aldığı Demre, Türkiye’nin en güzel ilk 15 plajı içerisinde yer alan Patara Plajı, rafting, trekking gibi doğa sporlarının yapıldığı Saklıkent, Antik Likya kentlerinden Simena ve Yunanistan’ın ana karaya en uzak adalarından biri olan ve Kaş’a sadece 2.1 km uzaklıkta yer alan Meis Adası olarak sıralanıyor.

3 yılda 272 milyon TL’lik yatırım yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş'a 3 yılda 272 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını ve ilçenin yıllardır süren sorunlarını ortadan kaldırdıklarını açıkladı. Türel, yaptıkları yenilikleri şöyle aktardı: “Gömbe'de senelerdir içme suyu kanalizasyon sorunu konuşulur dururdu. Birkaç senede yaptık, tamamladık, hizmete açtık. Kaş'ın terminal projesi, yine senelerdir konuşulan bir konuydu. 'Ah bir taşısak' denirdi. Bu terminal alanında çok güzel bir proje gerçekleşecek. Ağulu'da temelleri yükseliyor, binalar yükselmeye başladı. Danışma, bekleme salonu, güvenlik, turist danışma ofisi, polis, zabıta, emanet, otopark, her şeyiyle çağdaş bir terminal hizmete girecek. Antalya'nın en büyük toptancı halini Kaş'a yapacağız. Doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Çukurbağ Yarımadası'nda da altyapı çalışmalarının tamamlanacak. Yarımada'da kanalizasyon çalışmalarına turizm sezonu sonuna kadar ara verildi ama sezon bitsin, Ekim ayında yeniden başlarız.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi