Avcılar’da dönüşüme destek: 6 kata izin çıktı

Deprem sonrası inşaatlara 4 kat sınırı getirilen Avcılar’da yeni imar planlarına göre artık 6 kat yapılabilecek. Böylece 5-6 katlı binaların ev sahipleri, kentsel dönüşümden faydalanmak istediğinde hak mahrumiyetine uğramadan dönüşümden faydalanabilecek

17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde en fazla zararı gören ve o tarihten sonra yeni yapılacak inşaatlar için 4 kat sınırlamasının getirildiği Avcılar ’da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) tarafından alınan yeni bir kararla artık 6 kat yapılabilecek. Avcılar'ın Merkez, Ambarlı, Cihangir, Denizköşker, Mustafa Kemal Paşa, Gümüşpala, Üniversite Mahalleleri’nin yeniden inşasını sağlayacak yeni imar planlarına göre yüksekliğin en çok 15.50 metre olarak belirtildiği alanlarda yapı yüksekliği en çok 5 kat olarak; yüksekliğin en çok 18.50 metre olduğu alanlarda ise 6 kat olarak yapılabilmesi karara bağlandı.

Kentsel dönüşüme daha çok kat girebilecek

5-6 katlı bina ların ev sahipleri, kentsel dönüşüm den faydalanmak isterlerse bina kat sayısı 4'e düşüyordu. Hak mahrumiyetini önlemek ve depreme dayanıklı modern yapılar inşası için yapılan imar planı değişikliği hem hak mahrumiyeti yaşayacak olan vatandaşların haklarını geri vermeyi, hem de eskimiş binalarının yenilenerek, olası bir afet durumuna karşı dayanıklı hale gelmesini amaçlıyor. Raporla ilgili söz alan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, yeni kararın Avcılar halkı için hayati olduğunu kaydetti.

Emlakjet Haber

0 Takipçi