7 soruda bahçe dekorasyonunun püf noktaları

Bahçe dekorasyonunda hafif ve rahat taşınabilir bahçe mobilyalarına ihtiyaç duyanlara sentetik rattan şezlonglar, dresuarlar ve servis arabaları, daha modern ve şık bir görünüm elde etmek isteyenlere ise teak ağacı ürünleri tercih etmeleri öneriliyor. 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında farklı malzemelerin kombinasyonları ise en yeni trend

[if gte mso 9]> 0 0 1 801 4569 ktütükt 38 10 5360 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Modern evlerin dekorasyonu nda önemli bir yeri olan ’bahçe mobilyaları’, günümüzde tasarım ve mobilya açısından oldukça rağbet görüyor. Huzur, konfor ve estetik ise gerekli ürünleri seçerken olmazsa olmaz kriterler.

Oturma grupları, yemek grupları

ve

keyif ürünleri

olmak üzere 3 ana kategoride ürünler sunan bahçe mobilyası markası

L’unica

’ nın Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır, dış mekan mobilyalarında hangi kriterler önemli, bakımı nasıl olmalı ve bu alandaki en yeni trendler hangileri, Emlakjet ’e anlattı...

[if !supportLists] 1. [endif] Dış mekan mobilyaları kullanıcının hangi kriterlerini karşılamalı?

Teak ağacı, sentetik rattan ve alüminyum malzemeler bahçe ürünlerinde en sıklıkla tercih edilen malzemelerin başında geliyor. Bu malzemeler de özellikleri bakımından kendi içlerinde farklı tercih edilme seçenekleri sunuyorlar. Örneğin, teak malzeme bir ürünle dış mekanlara prestijli ve estetik bir görünüm kazandırmak mümkünken, sentetik rattan ve alüminyum malzeme ürünler hafif olmaları ve yüksek dayanıklılık göstermeleriyle tercih sebebi oluyorlar. Konfor, dayanıklılık ya da estetik görünüm gibi kriterler bu malzemelerle rahatlıkla sağlanabilir. Önemli olan tüketicinin hangi kriterleri ön planda tuttuğu ve buna göre doğru seçim yapıp yapmadığı diyebiliriz.

7 soruda bahçe dekorasyonunun püf noktaları

[if !supportLists] 2. [endif] Dış mekan mobilyalarının bakımı nasıl olmalı?

Sentetik rattan malzemeli bahçe ürünleri, dört mevsim kullanılabilen, geniş esnekliğe sahip ve gerilmeye karşı dayanıklı ürünlerdir. Bu mobilyaları su ve yumuşak bir fırça ile temizleyerek bakımını kolayca yapmak mümkün. Kendine has yağ içeriğiyle çürümeye ve kurtlanmaya karşı büyük bir direnç gösteren teak ağacı, bahçelerde ve dış mekanlarda mobilya malzemesi olarak kullanımı sırasında gri renge dönebiliyor. Ağacın yıllar geçtikçe daha da doğal görünmesinden keyif alanlar hiçbir bakım işlemine gerek kalmadan teak ürünlerini uzun yıllar kullanabiliyor. Ürünlerini her sezon ilk günkü renginde görmek isteyenler ise yapılacak bir zımparalama işlemi ile ürünü eski haline getirebiliyorlar. Ürünlerin bakımı gereği zımparalama işleminin yanı sıra yılda birkaç defa özel teak yağı ile yağlama işlemi yapılması da önem taşıyor. Okside olmadığı için uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilen alüminyum bahçe mobilyalarının ise bakımı oldukça kolay. Ürünlerin sabunlu bir bezle silinip ardından durulanması genel bakımı için yeterli bir işlem.

[if !supportLists] 3. [endif] Islak havuz alanları için hangi malzeme, döşeme ve renk kombinasyonları revaçta?

Bu aşamada da yine kullanıcı kriterleri devreye giriyor diyebiliriz. Tüketici dış mekanında hangi özelliklerde mobilya görmek istiyorsa ona uygun olacak malzemelden üretilmiş bahçe mobilyalarına yönelmeli. Hafif ve dolayısıyla rahat taşınabilir özellikli bahçe mobilyalarına ihtiyaç duyuluyorsa sentetik rattan şezlonglar, dresuarlar ve servis arabaları istenilen konforu sağlar. Daha modern ve şık bir görünüm elde etmek isteyenlere ise önerimiz tercihlerini teak ağacı ürünlerden yana kullanmaları…

7 soruda bahçe dekorasyonunun püf noktaları_1

[if !supportLists] 4. [endif] Havuz başı dekorasyonunun vazgeçilmezleri neler?

Dış mekanlara güzellik katan havuz başı dekorasyonlarında havuz tasarımının yanı sıra kullanılan mobilyalarla çok trend ve dekoratif bir alan yaratmak mümkün. Havuz başı dekorasyonunda olmazsa olmaz mobilyalar koltuk takımları, yemek takımları, şezlonglar, salıncaklar, dresuarlar, servis arabaları ve ortama estetik katacak alternatif süs eşyaları diyebiliriz. Koltuk takımları, şezlonglar ve salıncakların uzun süreli oturumlarda ya da uzanırken yüksek konfor sağlayan yapıda olmaları, minderlerinin orta sertlikte ve leke tutmayan kumaşlardan yapılmaları kullanıcıya büyük rahatlık sunar. Yemek takımlarının da aynı şekilde rahatlıktan ödün verilmeyen malzemelerle donatılmış olmaları kullanıcı konforunu artıran detaylar diyebiliriz.

[if !supportLists] 5. [endif] Havuz başı dekorasyonunda mobilyalar nasıl ve nerede konumlandırılmalı?

Havuz başı mobilyalarında koltuk ve sandalyeleri birbirine yakın gruplandırmayı öneririz. Böylelikle konukları sohbete ve iletişime davet etmiş oluruz. Ancak çok sıkışık bir oturma planı da havuz başında geçiş alanlarını kısıtlayarak trafiği engelleyebilir. İki mobilya arasında mesafenin 1,5 – 3 metre aralığında olması ideal diyebiliriz. Oturma alanını konumlandırırken de havuz odak noktasının etrafında planlamak gerekir. Şezlongların ise havuza daha yakın bir alana konumlandırılması uygun olur. Ek olarak şezlongların bir kısmı ve salıncaklar gölgede uzanmak isteyenler için ağaç altları gibi gölge olabilecek yerlere de konulabilir.

7 soruda bahçe dekorasyonunun püf noktaları_2

[if !supportLists] 6. [endif] Bu sezonun ve son yılların öne çıkan dış mekan mobilya trendleri neler?

Bahçe mobilyalarında son dönemlerde çok farklı tarzların bir arada sunulduğunu söylemek mümkün. Ahşabın karşı konulmaz doğallığı yine bahçelere şıklık katmaya devam ediyor. Sentetik rattan ve alüminyum malzemeler de yine bu dönemde adından sıklıkla söz ettirecek malzemeler olarak dikkat çekiyor. 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında bu farklı malzemelerin şaşırtan kombinasyonlarını görmek mümkün. Cesur detayların sakinlikle buluştuğu tasarımların yanı sıra neşeli ve enerji veren renkler de bu sezonun iddialı yorumları olarak öne çıkıyor.

[if !supportLists] 7. [endif] Bahçe mobilyasında 5 püf noktası nedir?

[if !supportLists]

1.

[endif] Dış ortam şartlarına dayanıklı, uzun ömürlü ürünler seçin

[if !supportLists]

2.

[endif] Kaliteli malzeme ve iyi işçilik önceliğiniz olsun

[if !supportLists]

3.

[endif] A kalite teak ağacı kullanıldığından emin olun!

[if !supportLists]

4.

[endif] Çok hafif olsun isterseniz alüminyum ürünlere bakın

[if !supportLists]

5.

[endif] Konforlu tasarım, orta sert minder ve terletmeyen kumaş tercih edin

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi