1.000 TL ve altındaki kiralık evler bu 8 ilçede!

Emlakjet verilerine göre, Türkiye genelinde kiralık daire arayanların % 80’i 1.000 TL ve altında fiyatta kiralık daire bakıyor. Peki İstanbul’da 1.000 TL ve altında kiralık daire bulma imkanı bugün hangi ilçelerde var? Esenyurt’tan Kartal’a bu kapsamdaki 8 ilçeyi Emlakjet olarak araştırdık

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com 'un verilerine göre, Türkiye genelinde kiralık daire arayanların % 80’i 1.000 TL ve altında fiyatta kiralık daire bakıyor. Bu fiyat aralığındaki kiralık daire ilanı oranı ise % 37. İstanbul’da kiralık dairede 1.000 TL ve altına talep % 70, Ankara’da % 88, İzmir’de % 82, Antalya’da ise % 90 seviyesinde iken, bu fiyat seviyelerinde verilen ilanlar sırasıyla % 17, % 53, % 27 ve % 49 şeklinde yer alıyor.

Satılık rayiçler açısından dünyada gayrimenkulün en kıymetli olduğu ilk 10 metropolü arasında yer alan İstanbul’da peki 1.000 TL ve altında kiralık daire bulma imkanı hangi ilçelerde şu an var?

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun

, Emlakjet’e aktardı.

Standart daire ortalama metrekaresi 2.200 TL

Erilkun’un verdiği bilgilere göre, 100 metrekare büyüklüğünde bir standart dairenin İstanbul genelindeki ortalama değeri 2.200 TL. Ancak bazı noktalar var ki özellikle yeni evliler, öğrenciler gibi sınırlı bütçe ile hareket edenler için cazibesini koruyor. İlçe değil semt genelinde fiyat avantajı ile öne çıkan bu noktalarda kiralama sirkülasyonu, evlilik ve öğrenci sezonunun da başlamasından ötürü yoğunluk kazanıyor.

Öğrenciler ve yeni evliler işte bu 8 semte bakmalı

Uygun fiyatlı kiralık daireler 100 metrekarelik standart bir daire için Esenyurt’un İncirtepe bölgesinde 800 TL’ye kadar düşebiliyor. Yine Esenyurt’un Mehterçeşme bölgesinde 850-950 TL’lik kiralar görülebilirken, aynı semtin İnönü tarafında kiralar 900 TL. Tuzla’nın Aydınlı ve Aydıntepe bölgeleri ile Sultanbeyli’de ise 700 ile 900 TL arasında kira bulunabiliyor. Beylikdüzü’nün Kavaklı ve Yakuplu kesiminde kiralar 800 ile 1.000 TL arasında değişirken, Kartal’ın Petroliş-Soğanlık kesiminde 900-1000 TL seviyesi görülebiliyor. Kiralar, Sultangazi’nin Habipler- Cebeci arasındaki bölümünde 700-900 TL, Yenibosna’nın Çobançeşme- Şirinevler kesiminde 900-1.000 TL, Çekmeköy’ün Çamlık-Taşdelen bölümünde de 900-1000 TL arasında seyrediyor.

Kiralar toplu ulaşımın ana güzergahında olmadığı sürece düşük

Bu semtlerde kira bedellerinin genel ortalamanın altında kalmasının ana nedeninin öncelikle toplu ulaşımın ana güzergahında yer almamaları olduğunu söyleyen Erilkun, “İlgili semtler, bulundukları ilçenin merkez kesiminde olmamaları nedeniyle ve özellikle Yenibosna, Sultanbeyli, Esenyurt ve Tuzla bölgelerindeki binaların gerek genç olmamaları gerekse niteliksel açıdan eksiklikleri ile bütünleşince ancak düşük bütçe ile hareket eden kiracılar için uygun olabiliyor. Özellikle Kartal, Tuzla ve Yenibosna bölgelerindeki bu tarz yapılar yeni evliler için geçici bir dönem ikamet yeri ya da çoğunlukla öğrenciler için uygun bir konaklama tercihi halini alıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Üsküdar-Taşdelen ile Kadıköy- Kartal metro hatları etkileyecek

Gayrimenkul sektörü nün yüksek sezonu olan Eylül ayı itibarıyla son çeyrekte kiralık daire fiyatlarında % 5’lik de olsa bir miktar artış olabileceğini belirten Erilkun, toplu ulaşıma ve merkeze yakın bölgelerde bunun daha mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Bu semtleri yakında etkileyecek ulaşım avantajlarını da aktaran Erilkun, şöyle devam etti: “Üsküdar- Çekmeköy - Taşdelen metro hattının Çekmeköy bölgesindeki kiralık değerlerini büyük oranda etkileyeceği açıktır. Zira ilgili hat, Çekmeköy’de Çamlık ve Madenler gibi ana güzergahtan geçerek Taşdelen’e kadar uzanacak ve ulaşım sorununa getirilen bu çözüm uç noktada kalan yerleri de merkezle birleştirerek değerlerini artıracaktır. Benzer bir gelişme de Anadolu Yakası’nın diğer ucu olan Tuzla’da yaşanacaktır. Bugün özellikle pek çok otel projesinin hayata geçirildiği bu bölge, 22 kilometrelik uzunluğa sahip olan Kadıköy-Kartal metro hattının Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da içine girerek Tuzla’ya uzatılacak olmasından ötürü Tuzla’ya büyük değer katacağı açıktır.”

Emlakjet Haber