2018 Ev Dekorasyon Trendleri

2018 Ev Dekorasyon Trendleri

Zaman geçtikçe değişen konut mimarisini, teknoloji ve moda akımları ile gelişen ev trendleri; bu yıl kendini 2017’nin pastel renklerinden kurtaracak ve minimal & iskandinav tasarımları evlerimizde daha fazla hissetmemizi sağlayacak. Geleneksel tasarımlar ve motiflerin yerini daha cesur konseptlerin alacağı 2018’de bizleri nasıl moda trendlerinin beklediğini sizler için inceledik.

2018 Ev Dekorasyon Trendleri

Mobilyalarımızın formları ve malzemeleri değişecek.

2018’de ahşap, mermer, lake ve boyalı cam gibi malzemelerin bir arada kullanıldığı mobilyaları daha sık görmeye başlayacağız. Aynı zamanda farklı malzeme seçeneklerinin uyum içerisinde kullanıldığı iç mekan tasarımlarının da bu yıl kullanılmaya devam etmesi bekleniyor.

2018 Ev Dekorasyon Trendleri_1

Yumuşak ve organik tonlarda siyah renkler kullanılacak.

Geçen yıllarda sadece güç ve iddialı görünüm için cam ve cilalı mermer yüzeyler üzerinde kullanılan gri ve siyah renkler, 2018’de parke ve ahşap yüzeylerde organik ve yumuşak tonlarda kullanılarak algısını doğal ve minimalist görünüme bırakacak. Duvar rengi olarak da sıkça göreceğimiz bu renk ailesi, parlak siyah yerine organik ve yumuşak bir ton da olacağından dolayı diğer eşyalarla daha uyumlu olacak.

2018 Ev Dekorasyon Trendleri_2

El yapımı aydınlatma ürünleri değerlenecek.

Bu yıl aydınlatma modasında tüm gözleri üzerinde toplayacak trend ise figür ve el yapımı aydınlatma ürünleri olacak. Geçen yıllarda bolca kullanılan pastel renklerin trend olmaya devam ettiği 2018’de cam, porselen ve metal işçiliklerindeki sanatsal yorumlar evinizin odak noktası olacak.

2018 Ev Dekorasyon Trendleri_3

Pirinç ve deri aksesuarlar daha fazla görünür olacak.

Hem ev aksesuarlarında, hem de günlük yaşamımızda birçok aksesuarımızda kullandığımız pirinç & deri kombinasyonları, dikiş detayları ve deri yüzeyi ile en sıradan objeyi bile özel bir hale getirebiliyor. Gelişen 3D baskı teknolojisi ve örgü teknikleri ile birçok motifin deri üstüne işlenebileceği 2018’de bu trendin kullanımının değişerek artacağı düşünülüyor.

2018 Ev Dekorasyon Trendleri_4

Mutfaklar yeni kimlikler kazanacak.

Ev trendlerini etkisi altına alan modern ve minimalist tasarımlar, geleneksel olarak sadece yemek yapılan ve yenen yer olarak tasarlanan mutfakları bir kenara atacak. Eviniz içerisindeki sosyal ortamlardan biri olacak mutfağınız için yeni mobilya tasarımları da geleneksel çizginin dışına çıkarak mutfağınıza yeni kimlikler bulmanızı sağlayacak.

2018 Ev Dekorasyon Trendleri_5

Teknolojik ürünler sayesinde banyonuz bir yaşam alanı olacak.

Şehir yaşamından dolayı evde fazla vakit geçiremeyen insanlar için yaşam alanı olarak yeniden kimlik kazanan banyolar, gelişen teknoloji ile daha fazla fonksiyona sahip olacak. Geleneksel banyolarda bulunan soğuk ve ıslak tasarımlar yerine daha sıcak ahşap ve duvar kağıdı gibi materyallerin kullanılacağı yeni banyo trendinde; şık ve kolay kullanıma sahip armatürler, sessiz gömme rezervuarlar gibi farklı teknolojileri de zamanla göreceğiz.