Zeytinburnu’da tramvay hattı yerin altına iniyor

TUVİMER araştırmasına göre arsa değerleri açısından İstanbul’un en değerli 4’üncü ilçesi Zeytinburnu oldu. İlçede trafiği azaltacak önemli bir gelişme de Kabataş-Bağcılar tramvay hattının yer altına alınma projesi. Çalışma 2019’da başlayıp 1 yılda tamamlanacak

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin ( TUVİMER ) araştırmasına göre Zeytinburnu , ortalama arsa metrekare değerlerinin 10 ila 25 bin lira arasında değiştiği 5 ilçe olan Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu ve Fatih, bu açıdan İstanbul’un en değerli ilçeleri. Araştırmada bu listed 4’üncü sırada yer alan Zeytinburnu’nda altyapıda önemli gelişme yaşanıyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle yürüttükleri Zeytinburnu'ndan geçen Kabataş-Bağcılar tramvay hattı nın yer altına alınma projesinin bitmek üzere olduğunu açıkladı. Aydın, "2019 yılında Zeytinburnu tramvay hattımızın yer altına alınma çalışmaları başlayacak. Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı, Cevizlibağ'dan itibaren yerin altına inecek, Merter durağında ise tekrar yerin üstüne çıkacak. Muhtemelen 1 yılda da biter. Tamamlandığında Zeytinburnu'ndaki trafik sorununu büyük ölçüde çözecektir" dedi.

Trafik sorunu sona erecek

Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Zeytinburnu'ndan geçen bölümünün trafik sorununa yol açtığını vurgulayan Aydın, yıllardır bu bölümün yer altına alınması konusunu gündeme getirdiğini ancak aynı güzergahtan Asya Yakası'ndan Avrupa Yakası'na gelen büyük su hattının geçmesi nedeniyle projenin hayata geçirilemediğini anlattı. Eski su hattının değiştirilmesi için İBB ve İSKİ'nin yeni bir içme suyu tüneli yaptığını vurgulayan Aydın, “Yenileme işlemi bittikten sonra da eski hat iptal edilecek ve su yeni hattan verilecek. İçme suyu hattı 2018'de bitecek. Su hattının güzergahı değiştikten sonra, hemen ardından da 2019 yılında Zeytinburnu tramvay durağının yerin altına alınma çalışmaları başlayacak” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi