Emlak Konut kampanyasının dönemsel olduğu unutulmamalı!

Epos Gayrimenkul Değerleme Kurucu Ortağı Neşecan Çekici, Emlak Konut’un projelerinde 120 ay vadede faizi % 0.70'e indiren kampanyasının ‘dönemsel’ olduğunu da vurguladı. Çekici, “Bu atlanırsa ileride alıcılar tabela faiz oranlarından bankaya yönlenmeyebilir” dedi

[if gte mso 9]> 0 0 1 326 1863 ktütükt 15 4 2185 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Emlak Konut ’un dün açıkladığı ve sektöre darbe girişimi sonrası pozitif katkı sağlamak amacıyla 30 projesinde faizi % 0.70'e indirip vadeyi 120 aya çıkaran kampanyası sektörde olumlu beklentileri artırırken Epos Gayrimenkul Danışmanlık Değerleme Kurucu ve Yönetici Ortağı Neşecan Çekici kampanyanın uzun vadeli etkilerinin bugünden hesaplanması gerektiğine dikkat çekti.

Çekici, “ Emlak Konut’un kampanyası sektör ve vatandaş açısından son derece olumlu bir gelişme. Ancak kampanyanın uzun vadeli etkileri bugünden hesaplanmalı. Yaşanan süreçte ülke ekonomisi açısından önem arz eden inşaat sektörü paydaşlarının kampanyayı topyekün destekliyor olması son derece olumlu bir gelişmedir. Kampanya; kamuoyu nezdinde konuta ulaşılabilirliği desteklerken sektörün hareketliliğini ve motivasyonunu da ivmelendirecektir. Ancak çalışmaların "ulusallık"  ve "dönemsellik" vurgusu içinde yapılandırılması önemlidir. Diğer yandan gelecek dönem aksiyon planı ve yol haritasının da bugünden belirlenmesi önem taşır” diye konuştu. Bu noktada k onut sektörünün alıcıları üzerinde uzun vadede sektörü zora sokan satış modelleri kapsamında bir beklenti yaratılmaması gerektiğini belirten Çekici, “% 0.70'lik oran ve 120 aylık vade konusunda ise -kısa süreli bir kampanya ve bir geçiş dönemi faiz oranı- söyleminin altı çizilmelidir. Aksi takdirde önümüzdeki dönemde tabela faiz oranlarından alıcıyı bankaya yönlendirme zorluğu yaşanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Ödeme modelleri geliştiriciyi uzun vadede zorlamamalı

Geleceğe hizmet eden bu ve benzeri modellerin geliştirici tarafında "katlanılabilir, zorlamayan, sürdürülebilir, fonlayan ve gerekli durumlarda fonlatan, metrekare fiyatlarını suni yükseltmeyen" biçimde olması gerektiğinin altını çizen Çekici, şöyle devam etti: “Bunlara ek olarak, sektör STK'larının, orta ve uzun dönemli hareketleri farklı modellerle de şimdiden biraraya gelerek planlamasında yarar görüyorum. Sektörün ortak akıl ve bir olma yaklaşımının kampanyayı başarıya ulaştıracağı dair inancımız tamdır. 20 yıldır sektöre hizmet veren EPOS olarak üzerimize  düşen bir vazife olduğunda içtenlikle yapacağımızı vurgularken kampanyanın hepimize hayırlı olmasını dilerim.”

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi