Türk müteahhitleri dünyanın 'en büyük' listesinde!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi açıklandı. Listede geçen yıl Türkiye'den 40 firma yerini alırken Polimeks İnşaat, Rönesans İnşaat, TAV, Ant Yapı, Yapı Merkezi ve Nata İnşaat, listeye ilk 100'den girdi

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi açıklandı. Türkiye listede ikinci sırada yer alırken, geçen yıl Türkiye'den 40 firmanın listede bulunduğu belirtildi. Polimeks İnşaat, Rönesans İnşaat , TAV, Ant Yapı, Yapı Merkezi ve Nata İnşaat, en büyük müteahhitlik firması listesine ilk 100'den girdi.

Durgunluğa ragmen 2015’teki seviye korundu

2014 yılında 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2015 yılında 40 olmuş, bu sayı ile Türkiye, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korumuştu. 2016 yılında Türk müteahhitlik sektörü, dünya konjonktüründe siyasi ve ekonomik dalgalanmalara ve durgunluğa rağmen önemli bir başarı elde etmiş oldu.

İşte dünya inşaat sektöründe adından söz ettiren Türk firmaları

Türk müteahhitleri dünyanın 'en büyük' listesinde!

Emlakjet Haber

0 Takipçi