Ramazan iftarlarının vazgeçilmezi: Güllaç

Her Ramazan iftarda dört gözlenen bir tatlı vardır ki o da güllaç! Ne kadar annelerimiz, teyzelerimiz bunu harika yapsalar da, yolunu gözlemek yerine biz de evde güllaç yapabiliriz. İşte tadına doyamayacağınız bir güllaç tarifi! Afiyet olsun!

Malzemeler

12 adet üçgen güllaç yufkası 4 su bardağı süt 250 gr şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) Göz kararı frambuaz Göz kararı Antep fıstığı

Hazırlanışı

Bir tencereye malzemelerinizden süt, toz şeker, vanilya koyun ve orda derecede ateşte şekerler eriyinceye kadar karıştırın. Kaynatmadan önce ateşten alın, bir sonraki aşama için sütün ılık olması önemlidir. Sütün ılınmasını bekledikten sonra içine gül suyu ilave edip karıştırın. Tepsiye parlak kısmı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yufkasını yerleştirin, her yerini ıslatmamız gerektiği için 1-2 kepçe kadar hazırlanan karışımdan dökün. 6 katı tamamladıktan sonra bolca file Antep fıstığı serpin ve tekrar 6 kat güllacı yerleştirin. 2-3 saat buzdolabında bekletin, servis etmeden önce üzerini file antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis edebilirsiniz!

Emlakjet Haber

0 Takipçi