Peki sizce 120 ay vade mi 240 ay vade mi daha uygun?

Emlak Konut GYO kampanyasında 120 ay vadede aylık % 0.45, 240 ay vadede ise aylık % 0.79 faiz uygulanırken, alıcıların 120 aya daha çok yöneldiği gözleniyor. Kampanyadan yararlandığınızda aylık taksidiniz ne kadar düşüyor ve vadelere göre ne kadar karlısınız Emlakjet Haber’de

Emlak Konut GYO ve GYODER proje lerinden ev sahibi olmak isteyenler 31 Mart tarihine kadar sürecek kampanyadan yararlanarak 240 aya varan vadeler ve düşen faiz oranlarıyla taksit miktarını düşürebiliyor. Bu noktada konut alma kararını veren ve projeleri inceleyen alıcılar, bir dizi ödeme planı arasından kendi bütçelerine en uygun olanını seçmek durumunda kalıyor. Peki 240 ay vade mi yoksa yeni imkanlarla 120 ay vade mi tüketiciler için daha avantajlı?

240 ay alımı psikolojik olarak etkiliyor

240 ay, Türk tüketicisi için konutta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş uzunlukta bir vade. Vade ne kadar uzun olursa olsun, konut kredileri içinde takipteki konut kredi miktarının sadece % 0.54 olması, konut söz konusu olduğu zaman, Türk tüketicisinin ‘borcuna sadık’ olduğunun önemli bir göstergesi. Bununla birlikte taksit miktarına karşı duyarlı olan ve masraflarını ucu ucuna denkleştirmeye çalıştığı için konut alımına yönelemeyen potansiyel alıcılar için konutu teşvik edici olan 240 ay vade, bu yönüyle sektörde ‘konuta yönelme psikolojisi’ üzerinde olumlu bir etkide bulunuyor. Vadelerin uzadığını gören tüketiciler, “Acaba bu kez alabilir miyiz?” diyerek projelerin ödeme planlarına tabiri caizse daha bir ‘alıcı gözüyle’ bakabiliyor.

120 ay vadeli planlara yoğun ilgi var

Emlak Konut GYO’nun kampanya ile 19 günde 2.040 konut satarak 2 milyar 180 milyon liralık ciro elde etmesi ve 4 aylık ciroyu bu kadar sürede çıkarması, vadeyle birlikte düşen faiz oranlarının alım üzerinde nasıl etki ettiğinin göstergesi oldu. Edinilen bilgilere göre, ödeme planlarına olan talep açısından bakıldığında Emlak Konut GYO’nun kampanyalı projeleri arasında 120 aylık planların daha çok tercih ettiği görüldü. Bu eğilimin gerekçelerini H angikredi.com ekibi, hazırladığı karşılaştırmalı ödeme tablolarıyla Emlakjet okuyucuları için araştırdı.

150 liralık taksit farkı, toplam ödemeyi 94 bin TL artırıyor

Hangikredi.com

araştırma ekibine göre, Emlak Konut GYO’nun kampanya avantajları arasında 20 yıl vadenin yanı sıra bir de % 5 peşinat imkanı var. İlk etapta % 5 peşinat vererek kredinizi alabiliyor, geri kalan % 15’lik peşinatı ise teslim tarihine kadar ödeyebiliyorsunuz. Emlak Konut GYO’nun sunduğu bu fırsattaki en önemli bir diğer avantaj ise faiz oranlarında. 20 yıl vade için aylık % 0,79 faiz oranı ve 10 yıllık vade için aylık % 0,45 faiz oranı uygulanırken 5 yıl vade ile konut almak isteyenlere faiz oranı uygulanmıyor. Bu faiz oranlarına göre 100 bin TL konut kredisi hesaplaması aşağıdaki gibi:

Peki sizce 120 ay vade mi 240 ay vade mi daha uygun?

Bankaların güncel faiz oranlarıyla karşılaştırırsak karınız ne?

Hangikredi.com

'un

tüm masraflardan bağımsız olarak Şubat 2017 güncel faiz oranlarına göre yaptığı analizine göre, Emlak Konut’un sunduğu bu avantajlı kampanya kapsamında 120 ay için aylık % 0,45 faiz oranı veren bankalarla, bankaların kampanya dışındaki güncel konut kredisi faiz oranları ile kıyasladığımızda 100.000 TL konut kredisi için hesaplama şöyle:

Peki sizce 120 ay vade mi 240 ay vade mi daha uygun?_1

Emlakjet Haber

0 Takipçi