Metro ve yeni projeler Bahçeşehir'i bu yıl parlatacak

İkitelli hattının devamı olarak gelecek metro, 2017’de Bahçeşehir’i en gözde yatırım alanlarından biri yapacak. Bu yıl Bahçeşehir’in meşhur Gölet’i Bahçeşehir’in Boğazköy’e bakan sırtındaki geniş araziye taşınacak. Bölgede yeni projeler ve metroyla yılsonundaki değer artışının % 30’a varabileceği konuşuluyor

Başakşehir’e bağlanan ve Avrupa Şehircilik Ödülü’ne sahip olan Bahçeşehir , 2017 yılında yatırım için önem kazanacak en önemli ilçeler arasında yer alacak. Bugüne kadar üst gelir grubu tarafından da tercih edilen ve kısa bir zaman öncesine kadar ağırlıklı bir villa şehir olan ilçe, şimdi bakir alanlarında Kuzu Grup, Dumankaya gibi A ve A Plus nitelikli inşaat firmalarının yeni projeler inin yükselmesiyle beraber ilk tercih edilen noktalardan biri oldu. Bölgenin tercih edilme nedenlerinden birinin lokasyon ve altyapıdaki yeni avantajları olduğunu söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, ilçenin 2017’de yatırım potansiyelini Emlakjet ’e anlattı.

Sirkulasyon yeni projelerle arttı

Bahçeşehir’in 2017’de asıl gelişimini yaşayacağını kaydeden Erilkun, “Mahmutbey gişelerinden sonraki ilk çıkış olan Başakşehir’de özellikle TEM’den ilk çıkış noktası olan Ispartakule bugün binlerce konutun yer aldığı dev bir merkez halini aldı. Esenkent ve diğer noktaların pazarının da Bahçeşehir merkeze taşınmasıyla bu bölge sirkülasyonun kalbi halini aldı. Öyle ki kısa bir süre öncesine kadar SİT alanı olan bölgede bugün binlerce konutluk Bahçeşehir Vadi Projesi hayata geçirildi ve yerleşimler başladı” diye konuştu. Bahçeşehir girişindeki ana yolun gişe çıkışındaki Ispartakule ile birleştirilmesiyle arada kalan geniş araziye birbiri ardına proje inşa edileceğini belirten Erilkun, 2017 yılının sonunda yeni inşa edilen projeler ve gelecek olan metro hattıyla beraber en az % 30 değer kazanacağının beklendiğini kaydetti.

1+1’ler en az 300 bin TL’den alıcı buluyor

2017 yılında Bahçeşehir’in meşhur Gölet’inin Bahçeşehir’in Boğazköy’e bakan sırtında Spradon Residence’nin arka bölümündeki geniş araziye taşınacağını vurgulayan Erilkun, “İkitelli hattının devamı olarak gelecek metronun yanı sıra bu gelişme de bölgeyi Avrupa Yakası’nın gözbebeği yapacak. Bahçeşehir merkezdeki 1+1 konutların bile şimdiden minimum 300.000 TL’den alıcı bulmasının en önemli nedenleri bunlar” dedi.

Metro bağlantısı nasıl olacak?

Bahçeşehir’in içinden geçecek olan metro, İkitelli hattının devamı olarak gelecek. Duraklardan bir kısmının yeri belli oldu. Ispartakule tarafından İhlas Bizimevler 6’nın önünde yapılan duraktan sonra Bahçeşehir merkezdeki durak Vadi Projesi’nin önünde olacak. Çünkü çift katlı otobüsler haricinde toplu ulaşım araçlarının girmesine izin verilmeyen bölgede metro ile yaya hareketliliği sağlanacak.

Gölet ve civarı en kıymetli noktalar

Erilkun’un verdiği bilgiye göre, bölgede ana Bahçeşehir olarak bilinen Gölet ve civarı bölgenin en kıymetli noktaları. En çok talep gören ikinci el proje ise adanın sağ tarafında yer alan Spradon siteleri. Quartz, Residence gibi farklı blokların çok geniş bir alana ferah şekilde yayıldığı ve tüm sosyal ihtiyaçları içinde bulunduran, konfor ve inşaat kalitesiyle öne çıkan proje bölgenin gözdesi. Merkezde en yeni proje ise TOKİ tarafından inşa edilen Vadi Konutları. Bölgede 2+1 konutların fiyatı minimum 420.000 TL’den başlıyor, 1+1 dairelerde minimum fiyat ise 300.000- 340.000 TL bandında.

Bahçeşehir Pazartürk binası çevresinden alım yapın

Bahçeşehir’in gerek oturum gerekse yatırım amacıyla konut alımı için en çok tavsiye edilen noktalardan biri olduğunu söyleyen Erilkun, şöyle devam etti: “Bölgede tek sıkıntı aidatların oldukça yüksek olması. Öyle ki 1+1 dairelerde 500 TL’lere varan aidatlar alıcıyı düşündürüyor. Öte yandan pirim yapma ve konforlu bir yaşam anlamında İstanbul’un örnek bölgesi bu bölge. Burada yapılacak alımlarda özellikle bölgenin ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacak olan ve ilk aşamada Bahçeşehir Pazartürk binasının inşa edildiği kesimlerden alım yapmak prim yapan bölgeden pay almanın ana koşulu olarak görülebilir. Zira yeni yatırımlar bu bölgede hayata geçirilecek ve bölgenin ilgi odağı olacaktır. Ayrıca sosyal donatıların mümkün olduğu sitelerin tercih edilmesini tavsiye ediyoruz.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi