Markalı rezidanslar satış hızını % 40’a kadar artırıyor

Zincir markaların işlettiği ve hizmet verdiği otel ve rezidansların yer aldığı gayrimenkul projelerinde ‘markaların’ satış hızına katkısı % 20 ile % 40 arasında değişiyor. İlgi gören zincirlerde yeni trend ise Y kuşağının beklentilerine göre yeni alt markalar geliştirmek

Gayrimenkul sektöründe karma projelerde rezidans veya otel lerin işletilmesi ve concierge hizmetinin verilmesi noktasında karşımıza çıkan Fairmont, Marriott, Raffles gibi zincir markalar ve tasarımla projenin bütünleşmesine imkan veren Armani Casa gibi moda markaları, el sıkıştıkları projelerin satış hızını önemli ölçüde etkiliyor.

Marka gücü fiyatları da yükseltiyor

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) ‘Markalı Gayrimenkul Yatırımları’nı gerçekleştirdiği bir yuvarlak masa toplantısıyla bu konuyu uzmanlarca ele aldı. Emlakjet olarak izlediğimiz toplantıda, Fairmont, Accor, Marriott, Raffles gibi uluslararası marka grupları ve Divan gibi Türk markalarına danışmanlık hizmeti veren Servotel Corporation'ın Yönetici Ortağı Ayla Heyfegil, zincir markaların kendileri ile işbirliği yapan yatırımcı firmaları pazarlama ve tanıtımda öne çıkardığını belirtti. Yatırımcı firmaların markalı bir zincirle el sıkışmasının getireceği standartlar nedeniyle % 10-15’i bulan bir maliyete neden olduğunu kaydeden Heyfegil, “Sağlanan fiyat artışı ise bu maliyetin üzerine çıkıyor. Markanın gücüyle metrekaresi 2 bin dolara satılacak olan bir proje 3 bin dolara satılabilir hale gelebiliyor” diye konuştu.

Zincir marka ile işbirliğinin proje satış hızına olan katkısını değerlendiren Heyfegil, “Yatırımcı ve lokasyon güvenilir ise markanın satış hızına katkısı % 15-% 20 arasında olurken, yatırımcı ilk kez piyasaya çıkıyorsa ve lokasyon potansiyel taşıyan bölgenin dışında ise markanın satış hızına katkısı % 35-% 40’a kadar çıkabiliyor, bu katma değer ise satış fiyatına olumlu etki yapıyor. Beklenen ideal getiri, marka ile birlikte gelen % 10-15’lik maliyete karşılık fiyat ve satış hızında % 20 getiri gelmesidir” dedi.

Zincirler stratejilerini Y kuşağı için kurguluyor

Markalı rezidanslar satış hızını % 40’a kadar artırıyor

Y kuşağı nın hizmet ihtiyacının arttığını belirten Ayla Heyfegil, “Yeni kuşağın esas beklentisi concierge hizmetlerinde. Bunu gören otel markaları, beklentilere göre yeni sistemler ve alt markalar yaratacak. Yeni sistemler kurgulanacak. Markalar bugün daha çok yatırım amaçlı, işletilebilir bölümlerde farklarını ortaya koyabiliyor, 12 ay yaşam bulunan konut binalarında her daire ile ayrı ayrı uğraşmakta zorluk yaşanıyor. Aidatlar ve kat mülkiyetinden doğan haklarla ilgili hukuki altyapı sağlandıkça rezidans markalama hızlanabilir” değerlendirmesini yaptı. Heyfegil, bu tür hizmet anlayışının sadece Y kuşağının değil, çocuklarını büyütmüş, birikimi olan ve orta yaşı geçmiş senior kuşağının da gereksinimi olacağını, pazarın bu yönde de gelişeceğini sözlerine ekledi.

Mariott ve Accor da yeni markalar geliştiriyor

Bünyesinde Fairmont, Raffles ve Swissôtel gibi otel markalarını barındıran FRHI Holdings'i satın alan Fransız merkezli Accor Grubu’nun Türkiye'de Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Kurç, rezidans deneyiminde daha aktif hale geldiklerini, bu alanda daha da ilerleyeceklerini belirtti. Kurç, “Sofitel, Pullman ve M Gallery ve hatta Novotel markalarımızla rezidans markalamak üzerine gidebiliriz. Bu segmentte yeni işbirlikleri olacak. Sadece rezidans binası değil, bir kısmını otel, bir kısmını rezidans olarak işleteceğimiz projelere sıcak bakıyoruz, Türkiye ve yurtdışında yeni projelere girmek gündemimizde var” diye konuştu.

Starwood Hotels & Resorts'ü satın alan Marriott Grubu’nun Direktörü Sezen Ongan ise “Markalı konutlarda ekonomi segmenti doğabilir. Mariott Four Points markasıyla Asya Pasifik’e girdi, belki bunu Avrupa tarafına da getirilebilir. Bugün tüm zincirler rezidans markalamada çok ciddi biçimde milenyum kuşağına uygun markalar geliştirmek için stratejiler hazırlıyor” dedi.

‘Marka ile pazarlama, kampanyadan daha etkili!’

2012’den bu yana Türkiye’de 7 projede marka işbirliği yapan ve bu süreçte 100’ün üzerindeki projeyi inceleyen Divan Grup'un İş Geliştirme Müdürü Ayça Kırker, yatırımcıların markalı rezidans istemesinin en önemli nedeninin güven olduğunu belirtti. Alıcıya vaad edilen hizmetlerin etkinliğini markaların sağladığını dile getiren Kırker, “Güven sağlanması, tasarım ve marka ile prestijin ve sosyal statünün artması, projeler içinde ayrışmaya neden olması markalı rezidansların katkıları… Rezidans ve otellerde markalar ile yapılan işbirliği, büyük bir bütçeli kampanyadan çok daha etkili bir pazarlama ve proje bilinirliğini sağlama aracı” değerlendirmesinde bulundu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi