Konutta teknoloji hedef kitleye nokta atışı yapacak

Gayrimenkul pazarlaması açısından önemli bir unsur olan teknoloji 2017 ve sonrasında sektörün daha çok gündeminde olacak. GİSP Üyesi Tuğra Gönden, “Büyük veri (big data), algoritma ve yapay zeka ile amaca uygun kitlelere nokta atışı ile ulaşmak mümkün olacak” dedi

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği, “ Gayrimenkul ve Teknoloji” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, üyelerin ve ‘GİSP Genç’ takımının katılımıyla gerçekleşti. Yaptığı sunumda teknolojinin gayrimenkulle ilgili bütün ezberleri bozacağını ve buna hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, teknoloji, gayrimenkul sektörüne veri sağlama, şeffaflık ve verimliliğin, bilgiye erişimin artması ve paylaşım ekonomisinin gelişmesi gibi katkılar yapacağını kaydetti.

Veriyi yorumlamak başarılı yatırımı getirir

Tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de tüm kararların temelinin veri olduğuna işaret eden Gönden, “Kapsamlı verilerin yorumlanması, başarılı yatırımları getirir. Teknoloji sayesinde veri ve bilgilerin yayılması, çok kısa sürede şeffaflığın artmasına neden olur. Şeffaflığın artması, pazar oyuncularının bilinçlenmesine ve yatırım hacminin artmasına sebep olur” dedi. Gönden, gayrimenkul pazarlaması açısından da önemli bir unsur olan teknoloji sayesinde, büyük veri (big data), algoritma ve yapay zeka ile amaca uygun kitlelere nokta atışı yaparak ulaşmanın mümkün olduğunun altını çizdi.

Teknolojinin farkına varanlar bir adım öne geçecek

Toplantıda GİSP Üyesi ve Reidin ortağı Mete Varas, gayrimenkul teknoloji şirketlerinin dünyada büyük cirolara ulaştığını, Türkiye’de de artık daha fazla şirketin bu inovatif alanı görmesi gerektiğini söyledi. Robotlaşma, yapay zeka, 3-D emlak, elektrikli araçların monte edildiği yeni ev dizaynı ve sürücüsüz araçlara göre mekan tasarımı gibi ilginç konuların gündemimize geleceğini belirterek, “Teknoloji altyapılı kitlesel fonlama (crowd-funding), emlak danışmanı skorlama, CRM Çözümleri, Co-working (paylaşım ofisleri), teknoloji tabanlı mülk yönetimi gibi konuları da yeni dönemde daha fazla tartışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

GİSP Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gümüş ise, GİSP’in sadece gündelik, sektör meselelerine kafa yormadığını, sektörün gideceği yönü de öngörmeye çalıştığını ve bu paralelde araştırmalar yaptığını belirtti. Teknolojinin farkına erken varan gayrimenkul şirketlerinin bir adım öne geçeceğini sözlerine ekledi. GİSP, 9 Şubat Perşembe günü; ‘Yeni Neslin Gayrimenkul Beklentileri’ başlığı altında yeni mekânsal talepleri ve mimari cevapları tartışacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi