Konutta hızlı satışın sırrı artık ‘marka kültürü’nde!

Lansman sonrası ilk 3 ayda % 77 satış tamamlanma oranı ile sektörün en hızlı satış yapan şirketi olan Nef’e göre, oturmuş bir marka kültürü hızlı satışın yeni dönemdeki ilk şartı. Kurumsallaşma seviyesi düşük olan sektörde ise önce satış, sonra marka konumlandırması yapılıyor

Son 3 yıldır satış adedi ve ciro bazında konut sektörünün satış hızında önde giden markalarından biri olan, mimari proje ödüllerinin yanı sıra “Avrupa’nın En İnovatif İş Modeli” ve “Yılın En İyi Büyüme Stratejisi” gibi 51 adet ulusal ve uluslararası ödüle hak kazanan Nef Gayrimenkul’e göre ‘marka kimliği’ni iyi konumlandırmak, hızlı satışa etki eden en önemli faktörlerin başında geliyor.

2016’nın son çeyreğinde 1.2 milyar TL’yi bulan yatırım değeriyle Bahçelievler , Ataköy ve Sancaktepe ’de üç yeni projeyi devreye alan, bu yıl ise 1.9 milyar TL yatırımla Güneşli Basın Ekspres, Kandilli, Beykoz ve Bodrum Gölköy’de 4 yeni konut projesi yatırımı gerçekleştirecek olan Nef, bugün lansman sonrası ilk 3 ayda % 77 satış tamamlanma oranı ile ayrıca sektörün en hızlı satış yapan şirketi olarak dikkat çekiyor.

Sektörde önce satış, sonra marka kimliği oluşturuluyor

Nef Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, Emlakjet ’e yaptığı açıklamada marka kimliğini kataloğundan satış ofisine, bülteninden ajansına aynı dili benimsemiş, sloganından kurum kimliğine tüm standartlarını ve kurumsallığını oturtmuş firmaların satış yapmaya başlamasının hızlı satışa etki eden en önemli faktör olduğunu kaydetti. Şu anda sektörde ise bunun tam tersi olduğunu ve markalaşmanın belli bir satışa ulaştıktan sonra oturtulmaya çalışıldığını belirten Çelik, “Biz ilk kez satıştan önce marka kimliğini oturttuk. Konut sektörü, güvenin en önemli olduğu sektörlerin başında. Genelde satış pazarlamayı koştururur, bizde pazarlama satışı koşturuyor” dedi.

90’ıncı günde satış oranımız % 77

Bugüne kadar 25 proje lansmanını yaptıklarını belirten Çelik, “Lansmanı yapılan stoğun 90’ıncı günde satılma oranı % 77. Oldukça yüksek bir rakam. Daha projeye başlamadan projenin önemli bir kısmını eski müşterilere de satabildiğimiz için fiyatları makul seviyelerde tutabiliyoruz. Marka kadar önemli olan diğer konular ise ‘proje, lokasyon, nitelik ve fiyat’. Hedef kitleye uygun projeyi doğru fiyat ve lokasyonda tüketiciye sunmak önemli olan” diye konuştu.

Kurumsallaşma ve markalaşmanın konut sektöründe oldukça düşük olduğunu, sektöre girişlerin de denetlenmediğini belirten Çelik, bunun daha çok şirket sahibi ve ortaklarının vizyonuyla ilgili olan bir konu olduğunu ve profesyonel ekiplerle çalışmanın bu noktada kritik önemde olduğunu kaydetti.

Oturuma uygun, geniş evlere göre üretimi artırdık

Alıcının pazarlık gücünün arttığı bir konut piyasası olduğuna işaret eden Çelik, bu alandaki trendlerin Nef Gayrimenkul’ün yatırım ve üretim kararlarına yansıdığını belirterek, şöyle devam etti: “Son 4 yılda şehir merkezinde daha küçük metrekarelerde, yatırımcıya yönelik, hemen kiralanabilen ve primi yüksek projeler satıyorduk, bunları hala da yapıyoruz ama son 2 yıldır yönümüzü biraz daha oturmak isteyen alıcılara çevirdik. Bahçelievler’de, Ataköy’de ve bu yıl lansmanını yapacağımız Kandilli projemizde olsun, genelde daha büyük, bölgesel ihtiyacı karşılayabilecek büyük salonlu, balkonlu evlere yönelmeye başladık. Hala Kağıthane, Sancaktepe, Basın Ekspres gibi bölgelerde yatırımlık projeler sunsak da, daha dengeli bir portföy oluşturduk, eskiden % 60- 70 oranında 1+1 ve 2+1 satarken şimdi biraz daha oran dengelendi, bu oran % 40-50’lere düştü. Daha fazla metrekare ve ortak alan isteği olan alıcı kitlesi var. Sektör mimari tasarım alanında çok gelişti. Tüketici mimari ve tasarım alanında bilinçlendi. Dünya trendleri paralelinde özel hizmet, fonksiyonel tasarımlar ‘ulaşılabilir fiyatlar’ karşılığında isteniyor.”

KDV indirimi yılsonuna kadar uzatılmalı

Referendum nedeniyle ertelenen talebin Ramazan ve yaz dönemi durgunluğunun ardından daha çok sektörün canlanma dönemi olan Eylül’de harekete geçeceğini ve rekabetin daha çok Eylül’de kızışacağını belirten Çelik, markalı konut satışının Şubat ve Mart ayında çok iyi geçtiğini, NEF olarak bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre ilk 3 ayına % 120 bir satış artışı kaydettiklerini belirtti. Şubat ve Mart ayındaki kampanyaların sektörün Eylül’den önceki canlanma ayı olan Mayıs ayındaki alım kararını öne çektiğini ifade eden Çelik, “Türkiye’de hiçbir şey olmasa 700 bin konuta ihtiyaç var. Sektör büyümeye mahkum. Bu yıl da yine başka bir satış rekoru kırılabilir” dedi. Çelik, Eylül sonuna kadar sürecek olan KDV indirimiin yılsonuna kadar uzatılmasının sektörün önemli bir beklentisi olduğunu sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi