‘Kira sigortası’nda satışın % 25’i gurbetçilere

Türkiye’deki kiralarını kontrol etme imkanı bulunmayan gurbetçilerin imdadına ‘kira sigortası’ yetişti. Ray Sigorta’nın sunduğu ve kiranın alınmaması riskini güvence altına alan ilk sigortada satışın % 25’i gurbetçilere yapıldı. ‘Trink kira sigortası’ kapsamında ödenmeyen faturalar da var

Ray Sigorta’nın Kuzey Sigorta organizasyonuyla, Türkiye’de ilk kez sunduğu ve ev ya da işyeri ni kiraya verecek mülk sahiplerinin kiralarını ‘ödenmediğinde’ güvence altına alan ‘Trink Kira Sigortası ’ ürünü, gurbetçilerden de ilgi görüyor. Türkiye’de mülklerini kiraya vererek gelir elde eden gurbetçilerin kiracı larını kontrol etme imkânları bulunmadığından, en çok karşılaştıkları sorunların başında kiranın ödenmemesi geldiğini belirten Kuzey Sigorta Genel Müdürü Derya Gülgeç, “Özelikle bu sigortanın yurtdışı örneklerini bilen ve Türkiye’de kirada mülkleri olan gurbetçilerimizin sigortaya önemli bir müracaatı oldu. Bugüne kadar www.trinkkira.com.tr adresli sitemizi 113.486 kişi ziyaret etti. Danışma hattımızı arayan 2.321 kişiden 623’ü yurtdışındaki gurbetçi mal sahipleriydi. Toplam satışımızın yüzde 25’i gurbetçilere yapıldı” dedi.

Aylık kiranın % 60’ı karşılığında yapılıyor

Sigortanın yerli mülk sahiplerinden de önemli bir boyutta ilgi gördüğünü belirten Gülgeç, “Öyle ki kimi emlak ofislerinin '' garantili kira '' gibi söylemlerle kampanyalar bile başlattığını gördük. Trink Sigorta’nın yurt içinde ve yurt dışında herkese yarar sağladığını görmek bizi memnun ediyor” açıklamasında bulundu. Gülgeç’in verdiği bilgiye göre, kiranın yanı sıra kiracının ödemediği elektrik, su, doğalgaz faturası, aidat, yönetim gideri ve kiracının tahliyesinden kaynaklanan hukuki masraflar da Trink Kira Sigortası kapsamında mülk sahiplerine ödeniyor. Mülk sahipleri, kiraya verdikleri mülkün aylık kira bedelinin yüzde 60’ı karşılığında Ray Sigorta’dan bir yıllık Trink Kira Sigortası yaptırarak, kiralarını koruma altına alabiliyorlar.

Emlakjet Haber

0 Takipçi