Kira beyannamesini 31 Mart’a kadar vermeyi unutmayın!

2016’da 3 bin 800 lirayı aşan bir kira geliri elde eden vatandaşların kira vergisi beyannamelerini 31 Mart’a kadar vermeleri gerekiyor. Kira beyannamesi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.gib.gov.tr adresinden online olarak verilebiliyor

Kirada mülkü olan ve 2016 yılında ayda 317 lira, yani yıllık 3.800 liralık kira geliri elde eden vatandaşların 31 Mart akşamına kadar kira vergileri ni ödemeleri gerekiyor. Ancak yıllık 3.800 liralık kira gelirinden daha düşük geliri olanlar beyan etmek zorunda değil. İşyerleri için bu tutar bu yıl 30 bin lira. Kira beyannamesi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.gib.gov.tr adresinden girip verilebiliyor.

500 bin mükellef için son çağrı

Vatandaşların beyanname verme sürelerini kaçırmamaları gerektiğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Özellikle dikkat çekmek istediğim husus, kira geliri elde edenler. Yani sahip olduğu evi kiraya verenler, sahip olduğu iş yerini kiraya verenler. Yaklaşık 1 milyon 450 bin vatandaşımızın bu şekilde kiraya verdiği gayrimenkul var. Özellikle konutu olan, yani stopaj suretiyle vergi ödenmeyen, konutu olan bir kişi bu evini kiraya verirse, elde ettiği gelir 3 bin 800 lirayı aşıyorsa yıllık olarak, o takdirde beyanname vermesi gerekiyor. Dolayısıyla beyanname verirse 3 bin 800 liralık kısmı zaten vergiden istisna. Ama eğer beyanname verilmez ise bu takdirde bu istisna hakkından mahrum kalacak. Onun için 2016 yılında 3 bin 800 lirayı aşan bir kira geliri elde eden vatandaşlar beyannamelerini versinler” açıklamasında bulundu.

Dün itibarıyla yaklaşık 930 bin mükellefin Hazır Beyan Sistemi ile tamamen internet ortamında üretilmiş beyannameleri kullanarak beyannamesini verdiğini kaydeden Ağbal, “Yani yaklaşık 500 bin mükellefimiz henüz daha beyannamesini vermemiş. Dolayısıyla, buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum, beyanname verme sürelerini kaçırmasınlar” uyarısını yaptı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi