İzmir’in Liman Arkası Emlak Konut’la yenilenecek

Emlak Konut GYO, Tariş Kooperatif Birlikleri ile imzaladığı protokol ile İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek. 820 milyon TL hasılat öngörülen proje ile İzmir’in atıl kalmış olan bölümü kente kazandırılacak

Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri, İzmir’e yeni bir kent merkezi kazandıracak yeni bir proje için 1 Aralık 2016’da anlaşma imzaladı. Alsancak’ta toplam 140 bin metrekare alan büyüklüğe sahip İzmir Liman Arkası bölgesindeki proje, turizm, ticaret ve kültür odaklı olacak şekilde tasarlanıyor. Yaklaşık 820 milyon TL hasılat öngörülen proje ile İzmir’in atıl kalmış olan bu kısmını kentin kullanımına kazandırılması, fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanlar oluşturulması ve şehrin kentsel yaşam standardını arttırılması hedefleniyor.

Asgari gelir 820 milyon TL

Protokol imza töreninde projeye dair görüşlerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “İzmir’in kent yaşamına yön verecek nitelikteki bu proje için bugün Tariş Kooperatif Birlikleri ile birlikte tarihi bir imza atıyoruz. Turizm, ticaret ve kültür odaklı projenin İzmir’imizin ekonomik dinamiklerine, turizm potansiyeline ve kültürel faaliyetlerine önemli katkı sağlamasını hedefledik. Birliklerle yapmış olduğumuz anlaşmaya göre bu projeden hedeflediğimiz asgari gelir 820 milyon TL olup, bu bedelin % 20’si Emlak Konut, %’80 i de birliklerin payı olacaktır” dedi.

İzmir’de 4 bin bağımsız bölüm teslim edildi

Mavişehir bölgesinin Emlak Bankası tarafından 90’lı yıllarda projelendirilmeye başlandığını belirten Kurum, Emlak Konut GYO olarak 2000’li yıllardan itibaren bu bölgeye yatırım yaparak modern yaşam alanları oluşturmaya başladıklarını söyledi. Soyak Mavişehir, Emlak Konut Pelikan Sitesi, Mavişehir Modern ve ParkYaşam Mavişehir gibi proje değerleri toplamı yaklaşık 1.2 milyar TL’yi bulan projeleri tamamladıklarını kaydeden Kurum, “Yaklaşık 4.000 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Mavişehir bölgesinde geliştirdiğimiz projelerde yaklaşık % 80’e varan park ve yeşil alanlar ile birlikte bölgenin her türlü sosyal donatı alanları da hayata geçirildi” diye konuştu.

Projenin %42’si sosyal donatı alanı olacak

İzmir’in Liman Arkası bölgesinde hayata geçirilecek proje ile kent yaşamının kullanımı dışında kalmış bu bölgenin kente yeniden kazanımı sağlanacak. Bu gelişme ile Yeni Kent Merkezi düzenlemelerine katkı sağlayacak proje ile bölgenin kentsel gelişim ve nüfus dinamikleri ile yerel şartları ve ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Bu kapsamda dengeli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kentsel mekan üretmek üzere projenin % 42’si sosyal donatı alanı olarak kamuya yarar sağlayacak şekilde düzenleniyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi