Her 10 konuttan 3’ü kadınların!

Propertyist Gayrimenkul Danışmanlık’ın araştırmasına göre, 2016 yıl sonu itibarıyla toplam konut satışı içinde kadın payının en fazla olduğu il sırayla Balıkesir, Çanakkale, Aydın, İzmir ve Edirne. Her 10 konuttan 3’ünü kadınlar satın alıyor

Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Propertyist’in gerçekleştirdiği araştırmada, 2016 yılsonu itibariyle Türkiye’de her 10 konuttan yaklaşık 3’ünün kadınlara satıldığı ortaya çıktı. Verilere göre, toplam konut satışı içinde kadın payının en fazla olduğu il ise yaklaşık 27 bin 600 adet konutun, 10 bin 700 adedi kadınlar tarafından satın alınmasıyla Balıkesir… Balıkesir’i sırasıyla, Çanakkale, Aydın ve İzmir izlerken, Edirne ise listede 5. sırada.

Kadınlar karar noktasında söz sahibi

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 341 adet konut satışı yapıldığı 2016 yılında kadınlara yapılan konut satışı yaklaşık % 29 iken, erkekler % 60’lık bir paya sahip. Geriye kalan % 11’lik kısmı ortaklaşa ya da tüzel kişilere yapılan satışlar oluşturuyor. Karar vermesi en zor konulardan biri olan konut satın alma süreçlerinde konutun lokasyonu, ulaşım kolaylığı, mega projelere olan uzaklığı ve mimari özelliklerinin yanı sıra yaşam alanı ve dekorasyonu da alım nedenlerini etkiliyor. Satın alma sürecinde, artık kadınların da büyük oranda söz sahibi olduğu görülüyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi