Gayrimenkulde her alanda uzman olmak ister misiniz?

GİSP ve Boğaziçi Üniversitesi Mart’ta başlayıp bahar döneminde tamamlanacak 'gayrimenkulde sertifika programı' için çalışmaları başlattı. Sektöre adım atmış her kişi, bu programla gayrimenkulde bir üst düzey yöneticinin bilmesi gereken her şeyi öğrenebilecek

Kasım sonunda Urban Land Institute (ULI) ve PwC’nin açıkladığı ve uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararlarına ışık tutan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu’na göre, katılımcıların ortak görüşü 10 yıl öncesine göre gayrimenkul pazarlarının çok daha fazla detaylarının uzmanı olmak zorunda kalacak olmaları… 2017 ve sonrasında sadece kendi alanını çok iyi bilmek, rekabette yeterli kalmayacak. Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP), bu gerçekten yola çıkarak Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliğine gitti ve bir ‘gayrimenkul sertifika programı’ başlatma kararı aldı. Mart’ta başlaması ve bahar dönemi süresince devam etmesi planlanan programın detayları yakın zamanda duyurulacak.

MBA programına da dönüşmesi hedefleniyor

Gayrimenkul sektöründe detaylarda ve farklı alanlarda uzmanlaşma gerektiren yeni bir döneme girme sürecinde olduğumuzu dile getiren teknik ve finans tarafındaki taraflar daha çok kontakt kurmalı. Üniversitelerle işbiriği halindeyiz. Bahar döneminde GİSP Başkanı Hakan Gümüş, “Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle gayrimenkulde sertifika programı içeriğini oluşturduk. Bu eğitimle bir üst düzey gayrimenkul yöneticisinin, örneğin bir genel müdürün bilmesi gereken her şeyin dersleri, vaka analizi ve uygulamaları verilecek. Uluslararası konuşmacı ve hocaların da yer alacağı bir program olacak” dedi.

‘Ne yaparsak satarız’ dönemi bitti

Programın hedef kitlesinin bu sektöre yeni adım atmış, kendisini donatmak isteyen herkes olduğunu vurgulayan Gümüş, “Bir şehir plancısı hukukla ilgili bilgiye ihtiyaç duyabilir veya bir projenin satışında daha önce yer almamış olabilir. Yeni çağda uzmanlaşma ile birlikte büyük resmi görmek gerekiyor. Ne yaparsanız sattığınız dönemler geçti, bilinçli iş yapmak dönemindeyiz. İyi profesyoneller oluşmalı. MBA programına da dönüşmesi için çalışacağız” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi