ERA 2017’de franchise ile hedef büyüttü

2016’yı 47 ofisle tamamlayan ERA Türkiye 2017 yılında 30 yeni ofis hedefliyor. 2016’da en çok İstanbul, İzmir ve Antalya’da büyüyen şirket gayrimenkul danışmanlığı alanında franchise yatırımlarının artmasıyla Doğu ve Güneydoğu’dan da talep alıyor

Temelleri 45 yıl önce ABD’de atılan, dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı kuruluşlarından biri ERA Real Estate’in bir parçası olan ve sektörün en genç gayrimenkul danışmanlığı firması olarak 4 yıldır faaliyet gösteren ERA Türkiye, 2016 yılını yüzde 70 büyüme ve 47 ofis le kapattı. 2017 hedefini ise 30 yeni ofis olarak belirleyen Era Gayrimenkul, Türkiye’deki ofis tutundurma oranı ise yüzde 74 olarak açıklandı.

2017, konuta yatırım yılı olacak

Ülke genelinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen; 2017 yılında da konuta olan yatırımların hızla süreceğine olan inançlarının tam olduğunu ve bu nedenle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 sonunda ofis sayısını 77’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Franchise pazarının 2016 yılında 43 milyar dolar gelir ve 200 bin kişiye istihdam alanı sağladığını ifade eden Baygan, bu alanda 2017 yılı beklentisini ise 50 milyar dolar olarak açıkladı.

Sektörle ilgili beklentilerini dile getiren Baygan, “Yenilenme mecburiyetindeki yaklaşık 12 milyon bina, büyük şehirlere göçün devam etmesi, evlenmeler, boşanmalar, gayrimenkulden beklenen rant geliri konuta olan talebin devam edeceğini gösteriyor. Bütün bunlara, döviz artışı nedeni ile oluşacak yaklaşık yüzde 10 fiyat artışının getireceği hızlandırılmış talep de eklenince yeni yılın ilk aylarında İstanbul’da konut satışının geçen yıla göre artacağını söyleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Doğu ve Güneydoğu’dan talepler alıyoruz’

Gayrimenkul franchise sektöründe farklı işler ve yenilikler yaparak Türkiye de bir ilk olma arzusu ile yola çıktıklarını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ise ERA Türkiye’nin 4 yılda yüzde 74 tutundurma oranını yakaladığını, hedeflerinin ise Avrupa’daki rakam olan yüzde 90’a ulaşmak olduğunu söyledi. ERA’nın 2016’da en çok İstanbul , İzmir ve Antalya ’da büyüdüğünü belirten Ekşioğlu, şöyle devam etti: “Son zamanlarda özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan talepler alıyoruz, oralara da gideceğiz. Güvenilir bir alana yatırım yapmak ve iş kurmak isteyenler için iyi fırsatlar sunan sektörde en doğru yöntem ise gayrimenkul franchise’ı almak. Bu sistem; iş kurma sürecinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırarak yatırımcıya birçok desteği beraberinde getiriyor. Gayrimenkul franchise’ı da en çok kazandıran, başarı oranı yüksek bir alan… Başarısını kanıtlamış olan büyük bir markanın kanatları altında olmak işletme sahibi için büyük avantajlar sağlıyor.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi