En çok 'kentsel dönüşüm' ve ‘kira yardımını’ sorduk

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çağrı merkezi Alo 181 hattı, 2016'da en çok kentsel dönüşüme yönelik sorular için arandı. Kira yardımları da sık sorulan sorular arasında yer alırken, vatandaşlar en çok gürültüden şikayet etti

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların kentsel dönüşüm , tapu ve kadastro ile çevresel konulardaki sorunlarına çözüm bulmak amacıyla dört yıl önce kurulan "Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı"na ilişkin geçen yılın çağrı istatistikleri paylaşıldı. İstatistiklere göre, Alo 181 hattını 2016'da 336 bin 692 vatandaş aradı. Hat, kurulduğu günden bugüne kadar olan sürede ise 831 bin 122 vatandaşın aramasına yanıt verdi. Çağrı merkezince geçen yıl 32 bin 355 kentsel dönüşüm çağrısına yanıt verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bilgi, şikayet ve ihbar çağrılarının genel dağılımı içinde vatandaşlar, yüzde 68,74 oranla en çok bilgi edinmek için Alo 181'i aradı. 2016'da en çok kentsel dönüşümle ilgili hususlarda soru yöneltildi. Kira yardımları da bu soruların büyük çoğunluğunu teşkil etti” değerlendirmesinde bulundu.

24 saat boyunca bilgi veriliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Alo 181 hattının bakanlığın uygulama alanına ilişkin tüm konularda bilgi verdiğini, çevresel şikayetleri ilgili kuruluşlara ilettiğini ve 24 saat kesintisiz hizmet sunduğunu aktardı.

Vatandaşların çağrı merkezine en yoğun şikayette bulunduğu konu "gürültü" oldu. Çağrı merkezince "gürültü" başlığı altında toplam 7 bin 56 kayıt alındı. Vatandaşlar gürültü konusunda en fazla şikayeti İstanbul'dan yaptı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi