Emlak vergisinin ilk taksidinin son günü 31 Mayıs

Taşınmaz sahiplerinin ödemesi zorunlu olan ve her yıl iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk taksidinin bu yıl son ödeme tarihi 31 Mayıs. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Tapu harcındaki indirim ise doğru beyanı artırabilir

Her yıl iki eşit taksit halinde ödenen ve taşınmaz sahipleri için ödemesi zorunlu olan emlak vergisi nin ilk taksidinin bu yıl son ödeme tarihi 31 Mayıs. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.

Eksik beyanla tapu indirimi fırsatını kaçırmayın

İmpo İmar tarafından 7 yıl önce hayata geçirilen web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, gayrimenkul sahipleri adına tapuya konu olan gayrimenkulleri Türkiye’nin neresinde olursa olsun izlemeye alıyor. İmpomes Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat, tapu harçlarının 30 Eylül tarihine kadar indirimli uygulanacağını belirterek, bu durumun eksik beyanları düzeltmek için fırsat oluşturacağını açıkladı.

30 Eylül tarihine kadar tapu harçları nın binde 20 yerine binde 15 olarak uygulanacağını ifade eden Damla Kartalkanat “Türkiye’ de tapu harçlarının yüksek olması nedeni ile beyan edilen değerler genelde düşük tutuluyordu. Ancak harçlardaki indirim daha önce eksik beyan etmiş olan mükellefleri mülklerinin gerçek değerini beyan etmeleri için harekete geçirecektir. Mükelleflerin bu fırsatı kaçırmaması gerekir. Çünkü eksik beyanlar sonradan yetkililer tarafından ortaya çıkarıldığında mükelleflerin başı ağrıyabilir” dedi.

Vergi ödemeleri belediyelere yapılabiliyor

Meskenlerin emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Vergi ödemeleri ise taşınmazın bağlı olduğu belediyelere yapılabiliyor. İsteyenler PTT havalesi ile veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla vergi ödemelerini yapabiliyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi