Dijital Çağ, ‘araştırmacı’ konut alıcısını artırdı

Klasik satın alma döngüsünü ve müşteri deneyim haritasını değiştiren ‘dijital çağ’ ile artık gayrimenkul danışmanlarına başvuran kişilerin % 52’si önceden araştırmasını yaparak, hatta satın alma kararlarını vererek geliyor. 40 yaş üzeri internet kullanıcılarının oranının ise 10 yılda % 20’den % 40’a çıkacağı öngörülüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) eğitim sertifikası verme yetkisi olan ve düzenlediği eğitimlerle bugüne kadar 1.400 kişiye sertifika veren ERA Gayrimenkul Türkiye, 25 Temmuz’da Ankaralı gayrimenkul profesyonellerine özel olarak ‘Kurtlar Sofrasında Gayrimenkul Avcılığı’ başlıklı ücretsiz bir workshop düzenledi.

Satın alma kararı ‘gençleşiyor’

Bu workshop’ta ‘Dijital Çağda Gayrimenkul Avcılığı’ başlıklı eğitimde dijital çağda dünyada ve Türkiye’de emlakçılık konusunda bilgiler veren ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, ‘Dijital Çağ, klasik ev satın alma döngüsünü ve müşteri deneyim haritasını değiştirdi. Gayrimenkul profesyonellerine başvuran kişilerin % 52’si önceden araştırmasını yaparak, hatta satın alma kararlarını vererek ve gerekli tüm bilgilere sahip olarak geliyor. 40 yaş üzeri internet kullanıcılarının oranının sadece % 20 olduğu günümüzde nüfusun yaşlanması paralelinde 10 yılda bu rakamın % 40’lar seviyesine çıkacağı öngörülüyor. Ev satın alma yaşının ise her geçen gün gençleşmekte olduğunu ve satın almaların % 31’inin 25-34 yaş aralığına gerçekleştiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu programda amacımız gayrimenkul profesyonellerine dijital çağ da emlak danışmanlığının nereye gittiğini göstererek eksikliklerini tamamlamaktı’ dedi.

Dijital Çağ, ‘araştırmacı’ konut alıcısını artırdı

‘Bölgende tek ol’

‘Bölgende tek ol’ başlığıyla eğitime katkı sunan ERA Real Estate Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen ise, gayrimenkul danışmanlarına bölgelerinde en iyi olmaları için bir yol haritası çıkartmaya çalıştıklarını ve bölge uzmanlığıyla portföy pazarlama yöntemlerinin anlatılacağı bir eğitim amaçladıklarını belirtti. Tümen, “Bir bölgenin en iyi gayrimenkul danışmanı olmanın yolu; hedef pazarı iyi tanımaktan, hedefe yönelik pazarlamayı tam olarak yapmaktan ve hizmet servis kalitesi oluşturmaktan geçiyor. Biz de burada bölge analizi yaparken gayrimenkul analizi (metrekare fiyatları, amortisman süreleri, metrekare büyüklükleri, proje, ticari arazi bilgileri) nasıl yapılır? Müşteri profil analizi, iş planı tutundurma ve üretkenlik nasıl sağlanır? Hedef belirlerken izlenmesi gereken yol haritası nedir? gibi soruların yanıtlarını aradık” diyerek, sektörün önemli problemlerinden olan uzman danışman sorununa vurgu yaptı. Workshop’ta ayrıca ‘Doğru Recruiting için Püf Noktaları’ konusu da masaya yatırıldı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi