Çevreci evlere mortgage kredisi büyüyecek

Garanti Bankası, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projelerin finansmanına yönelik geliştirdiği Yeşil Mortgage kredisinin finansmanı için EBRD ile 5 yıl vadeli sözleşme imzaladı. Anlaşma çevreci konut projelerin çoğalmasını destekliyor

Garanti Bankası , sürdürülebilir şehirlerin gelişmesi için çevre dostu binaların sayısının artmasına katkıda bulunmak için yeni bir işbirliği başlattı. Banka, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı (İTMK) programı kapsamında, 75 milyon euro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman temini için, 5 yıl vadeli sözleşme imzaladı. Garanti, EBRD ile TL cinsinden gerçekleştirdiği ilk işlem olan finansman sayesinde, Yeşil Mortgage kredileri nin yaygınlaşmasını ve çevre dostu binalarla gelecek nesillerin korunmasını amaçlıyor.

EBRD ile imzalanan sözleşmeyi değerlendiren Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün, “Garanti Bankası olarak, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projelerin finansmanına yönelik Yeşil Mortgage kredisine büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz ay IFC ile Türkiye’de ilk kez konut ipoteği ne dayalı, Yeşil Mortgage kullanılarak inşa edilecek projeleri destekleyen bir anlaşma gerçekleştirdik. Ardından EBRD’den 75 milyon euro karşılığında TL cinsinden fon sağlayacak anlaşmaya imza attık. Yeni finansmanla, sürdürülebilir şehirlerin gelişmesi için çevre dostu binaların sayısının artmasına katkıda bulunacağız. EBRD’yle yaptığımız İTMK ihracı, Garanti ve Türkiye’nin uluslararası finans çevrelerinde inşa ettiği güven ve istikrarı da pekiştirdi” dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi