Bursa’da son 1 yılda fiyatlar % 20 yükseldi

Bursa’nın en büyük markalı konut projesi Bursa Modern ile bilinen Sinpaş GYO’nun Genel Müdürü Seba Gacemer, “Türkiye’nin sanayi üssü ve dünyadaki gelişen şehirlerarasında 5. sırada kabul edilen Bursa’da arsa fiyatları son iki yılda üçe katlanırken, konut satışları son bir yılda yüzde 14, konut fiyatları da yüzde 20 arttı. Sanayi kenti olması dolayısıyla İstanbul’dan sonra en çok göç alan ikinci şehir” diye konuştu

[if gte mso 9]> 0 0 1 612 3491 ktütükt 29 8 4095 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Türkiye’nin sanayi üssü ve dünyadaki gelişen şehirlerarasında 5. sırada kabul edilen Bursa ’da şehrin büyüme ve ticari aksı olan İstanbul yolu üzerindeki konumuyla dikkat çeken Bursa Modern projesi, 2.300 konut ile şehrin ilk ve en büyük markalı konut projesi.

Projeyi bölgede geliştirmelerinin en büyük nedenlerinden binrinin Bursa’nın Türkiye ekonomisinin büyümesine kaynaklık eden en önemli üslerin başında gelmesi olduğunu belirten Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Bursa bugün Türkiye’nin en gelişmiş sanayisine sahip şehirlerinden biri. Şehirdeki istihdamın neredeyse yarısı sanayide. Şehrin 2 binek, 1 minibüs, 4 kamyonet ve otobüs fabrikası var. Ayrıca halihazırda faaliyette olan 8 organize sanayi bölgesine, yakın gelecekte 4 yeni sanayi bölgesi daha eklenecek. Bursa, kendine yeten orta ölçekte bir şehir değil, 80 milyonluk ekonomiye destek veren bir dünya ve sanayi kenti ve bu nedenle de İstanbul’dan sonra en çok göç alan 2. şehir” değerlendirmesinde bulundu.

Bursa’da son 1 yılda fiyatlar % 20 yükseldi

Şehir, otoyol, hızlı tren ve TEKNOSAB ile değer kazandı

Bursa'da konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 20 yükseldiğini kaydeden Gacemer, “Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu, hızlı tren projesi, Yenişehir’e kurulacak Türkiye’nin ilk Otomotiv Test Merkezi, Karacabey’de projelendirilen ve Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olarak gösterilen TEKNOSAB, bölgenin değer kazanmasında büyük rol oynadı. Bursa’da arsa fiyatları son iki yılda üçe katlanırken, Bursa’daki satılık konut satışları son bir yılda yüzde 14, konut fiyatları da yüzde 20 arttı” diye konuştu.

Yabancıya satışta İstanbul ve Antalya’nın ardından 3'üncü

Bursa’da 2014 yılında 42 bin olan konut satış sayısının yüzde 14 artışla 2015 yılında 50 bine yükseldiğini ifade eden Gacemer, kentin ayrıca yabancılara konut satışında İstanbul ve Antalya’nın ardından üçüncü sırada bulunduğunu sözlerine ekledi.

Gacemer şöyle devam etti: “Bursalı tüketicilerin konut beklentisi dikkate alındığında konut tercihlerini etkileyen en önemli kriterler arasında fiyat, güvenlik önlemleri ve konutun depreme dayanıklılığı yer alıyor. Bursalılar yaşadıkları veya yaşayacakları konut bölgelerinde huzur ve güvenlik duygusuna önem veriyorlar, bu nedenle markalı konutlara ve sitelere yöneliyorlar. Ayrıca konforlu ve sosyal donatılara sahip konutları talep ediyorlar. Konutun lokasyonu, okul ve hastanelere yakınlığı da alım ve yatırım kararlarında oldukça etkili oluyor.”

Bursa Modern’de 1000’den fazla aile yaşamaya başladı

Bursa’da son 1 yılda fiyatlar % 20 yükseldi_1

Bursa’nın en büyük konut projesi Bursa Modern, bir yaşam projesi olduğu kadar, güçlü bir yatırım aracı olarak da dikkat çekiyor. Projenin büyük bir gölet ve kenarında bulunan yalılar, köşkler, göl ve doğa manzaralı kuleler ile rezidanslardan oluştuğunu belirten Gacemer, “Bursa Modern toplam 2.300 konutluk bir proje olarak geliştirildi. Bu konutların 1.566 adedinin üretimi gerçekleşti, 700 konutluk kısım ise geliştirilmeye devam ediyor” dedi. Gacemer, projeyi şöyle anlattı: “Bursa’nın Demirtaş bölgesinde, kent meydanına 10 dakika mesafede yer alan projemizde 1000’den fazla aile keyifle yaşamaya başladı. Bursa Modern, sakinlerine 2.300 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 26 bin m 2 gölet, site içi su ulaşımı, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kompleksi, tırmanma duvarı, paten pisti, çocuk oyun alanları ile sağlıklı ve keyifli yaşam alternatifleri sunuyor. Spor aktivitelerinin yanı sıra sosyal yaşam olanaklarıyla da şehre canlılık getiren projede, konserlere ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Festival Meydanı ile içinde alışveriş mekânları, restoran ve fitness center’ın bulunduğu Büyük Kulüp, zengin sosyal olanaklarıyla site yaşamına renk katıyor.”

Projeden çıkan 1 saatte İstanbul’da olacak

2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan İzmit Körfez Geçiş Projesi sayesinde Bursa Modern ile İstanbul arasındaki ulaşım süresinin sadece 1 saate inmesinin beklendiğini söyleyen Gacemer, “İzmit Körfezi geçiş süresi 45-50 dakika iken, Köprü projesinin tamamlanması ile bu süre 6 dakikaya inecek. Böylece Sinpaş GYO Bursa Modern sakinleri, evlerinden çıkıp sadece 50 dakika içinde İstanbul’a ulaşma imkanı bulacak” diye konuştu.

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi