Bomonti’de kiralık dairelere talep patladı

Bomonti’de kiralık dairelere olan talep fiyatları gün geçtikçe artırıyor. Extensa Bomonti, Modern Palas ve Tekfen projelerinde kiralık daireler için bekleme listeleri oluştu. Satılık daire fiyatları da doların son 1 yılda yüzde 30 değer kazanmasına rağmen yükseliyor. Şehir içinde mahalle kültürünün sevilmesi, talebi tetikleyen önemli bir neden

[if gte mso 9]> 0 0 1 420 2398 ktütükt 19 5 2813 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Yatırım ve oturum için en önemli faktörlerin başında kuşkusuz 'lokasyon’’ geliyor. Şehir içinde arazi bulmanın zorluğu ise merkezde yükselen markalı konut projelerini bugün daha önemli yapıyor. Şişli’de bu noktada değer kazanan yerler arasında Bomonti göze çarpıyor.

Keller Williams Platin Bölge Müdürlüğü Ortağı ve Danışmanı Emin Maltepe,

semtte yatırımın yanı sıra bölgede yaşamak isteyen kişilerin sayısının son dönemde % 40 artığını gözlemlediklerini açıkladı.

Kira ortalaması 1 yılda % 30 yükseldi

Bomonti’deki kiralık ve satılık daire değerlerini Emlakjet için analiz eden Maltepe, “Özellikle kira ortalamalarına bakarsanız geçen sene ile bu sene arasında % 30’a yakın bir değerlenme söz konusu. Satılık fiyatlara baktığınızda geçen seneye göre çok büyük bir değişim yok fakat zaten dolardaki yaklaşık % 35’lik artış bölgenin ortalamasını oldukça yukarı çekiyor. Semtte s atılık dairelerin metrekare değerleri 10.500 ile 15.000 TL arasında, kiralık daireler ise 3.000 ile 7.500-8.000 TL arasında yer alıyor” diye konuştu. Maltepe, gelişmeye devam eden Bomonti’nin tam olarak potansiyelini tamamlamadığını, bu yüzden yatırım için hala doğru adres olduğunu sözlerine ekledi.

Bomonti’de kiralık dairelere talep patladı

İstanbul dışından da talep geliyor

Özellikle kiralık dairelere olan talebin inanılmaz boyutta olduğunu ve projelerde kiralık daire bulmanın gün geçtikçe zor hale geldiğini söyleyen Maltepe şöyle devam etti: “Bu durum özellikle kiralık daire fiyatlarının artmasına neden oluyor. Pazarlamasını üstlendiğimiz Extensa Bomonti, Modern Palas ve Tekfen projelerinde kiralık daireler için bekleme listeleri oluşmuş durumda. Satılık daire fiyatları da doların son 1 yılda yüzde 30 değer kazanmasına rağmen yükseliyor. Özellikle son zamanlarda İstanbul dışından gelen kişilerin yoğun ilgisi olduğunu söyleyebiliriz.”

Mahalle kültürünü koruması cezbediyor

Bomonti’nin en büyük özelliği, yeni yapılan yapıların yanında mahalle kültürünü ve kendi dinamiklerini koruma özelliği. Özellikle Bomonti Organik Pazarı, Yeni adıyla “Bomontiada” eski adıyla (Bomonti Bira Fabrikası) bugün her bölgeden insanın gelip uğradığı yerler... Bölgede açılan yeni yerler ise Karaköy ve Cihangir’e rakip olma yolunda ilerliyor.

Arsa fiyatları 10 yılda 8’e katlandı

2006 yılından bu yana Bomonti bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren ve Kuleli Evleri projesini yürüten Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Son yıllarda yapılan yeni ulaşım hatları ile ilçe hem konut almak hem de yatırım yapmak isteyenler için avantajlı bir lokasyon haline geldi. Yatırımcılar için de değerlenen şehir merkezinde konforlu yeni bir konuta sahip olmak gelecek için bir güven kaynağı. Bomonti bölgesinde çalışmaya başladığımız 2006 yılında arsa metrekare fiyatları bin lira değerindeyken, şu an bu rakam 8 bin 500 liraya kadar çıkıyor” dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi