Bodrum mega yat limanıyla lüks yazlık cenneti oldu

Türkiye’nin ilk mega yat limanı olan Palmarina’nın yenilenmesiyle ‘lüks’ markaları artan Bodrum, kışın da oturmaya imkan vermesi nedeniyle yazlıkçıların sevdiği, lüks projelerin de arttığı bir destinasyon oldu. Metrekaresi 3 bin liraya yazlık bulunabilen bölgede Yalıkavak’tan Gündoğan’a markalı projelerde ise metrekare fiyatı 4 milyon euroya kadar yükselebiliyor

[if gte mso 9]> 0 0 1 1241 7074 ktütükt 58 16 8299 14.0 96 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

69’u mega yat olmak üzere toplamda 620 tekneye bağlama ve yıl boyu konaklama imkânı sağlayan Türkiye’nin ilk mega yat limanı olan Palmarina’nın yenilenmesiyle ‘lüks’ markaları artan; Mandarin’den Jumeriah’a kadar dünyaca ünlü otel markalarının üssü olan Bodrum ’da merkezden Yalıkavak’a, Gündoğan’dan Tilkicik Koyu’na kadar her yerde birbiri ardına satılık yazlık projeleri geliştiriliyor.

Profildeki değişimin bölgede markalı ve lüks inşaat projelerinin de hızla artmasına yol açtığı Bodrum’da f iyatlar ise yerine ve projesine göre değişmekle birlikte çok lüks projelerde 85 bin eurodan başlayıp 4 milyon euroya kadar çıkabiliyor. 1987 yılından bu yana Bodrum’da birçok farklı ve nitelikli proje hayata geçirerek toplamda 1.800 konut üreten ve bölgede 16. projesi olan Areon Boğaziçi Evleri’ne başlayan Areon Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, bölgede yaklaşık son 10 yıldır ise hızla artan bir talep oluştuğunu, sahibinden satılık evlere ve yazlıklara olan ilginin son birkaç yılda en yüksek noktasına çıktığını kaydetti.

Metrekaresi 3 bin TL’ye yazlık bulmak da mümkün

Bodrum’da önümüzdeki dönemde Mesa’dan Aksoy Holding’e, Seba’dan Dap Yapı’ya kadar inşaat şirketlerinin lüks projelerinin de aralarında yer aldığı 15’in üzerinde projenin tamamlanması bekleniyor.

Bodrum’da yazlık ev fiyatlarının projenin lokasyonuna ve niteliğine, konutların konumuna, büyüklüğüne ve daire tiplerine göre değiştiğini hatırlatan Yılmaz, “EVA Gayrimenkul Değerleme’nin 2015 yılında Muğla genelinde gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırmasına göre; Bodrum’da katma değeri yüksek prestijli projelerdeki konut fiyatlarının metrekaresi 10 bin TL ila 30 bin TL arasında değişiyor. Yine bu araştırmaya göre; denize sıfır konumdaki projeler dışında daha içeride yer alan, marina veya deniz manzaralı, yüksek standartta inşaat kalitesine sahip gayrimenkul projelerinde ise metrekare fiyatı 5 bin TL civarında. Konuma ve projeye bağlı olarak metrekaresi yaklaşık 3 bin TL’ye yazlık ev bulmak da mümkün. 2015 yılı Ocak-Mayıs ayı verilerine göre ise Bodrum’da yazlık ev fiyatları ortalama 240 bin TL seviyesinde” değerlendirmesinde bulundu.

Körfez’den İngiltere’ye talep yoğun

TÜİK verilerine göre Haziran ayında yabancıya 58 konutun satıldığı Muğla’da, Bodrum’un birçok farklı kültürün ortak buluşma noktası olduğunu söyleyen Yılmaz, “Hem yurtiçinden hem yurtdışından birçok farklı kişi ve aile Bodrum’da yazlık ev satın alıyor. Yabancılardan ağırlıklı olarak İngilizler, İrlandalılar, Almanyalılar, Hollandalılar, Danimarkalılar ve Körfez ülkeleri vatandaşları Bodrum’u tercih ediyor. Ayrıca yurt dışında yaşayan Türkler de Bodrum’da yazlık sahibi olmayı seçiyor. Yurt içine baktığımız zaman ise İstanbullular başta olmak üzere Türkiye’nin hemen her bölgesinden büyük şehirlerde yaşayanların yazlık ev satın almak için Bodrum’u tercih ettiğini görüyoruz” diye konuştu. Yılmaz, deniz turizmi ve doğa sporlarıyla gözde olan bölgede tatil sezonunun neredeyse dört mevsim olmasının da yazlık seçiminde avantaj sağladığını sözlerine ekledi.

Areon 950 TL taksitle yazlık fırsatı sunuyor

Bodrum mega yat limanıyla lüks yazlık cenneti oldu

Bodrum’da bugüne kadar 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, bölgedeki 16. projesi Areon Boğaziçi Evleri’nde peşinat ve ara ödeme olmadan, 120 ay vade imkanı ile 950 TL taksitle 1+1 daire ve 1.800 TL taksitle 2+1 dubleks sahibi olma imkanı veriyor. Bodrum-Milas yolu üzerindeki Boğaziçi Mahallesi’nde yer alan projede, 2 ve 3 katlı bloklardan oluşan 294 daire yer alıyor. 57 bin metrekarelik alanın 38 bin metrekaresinin yeşil alan ve sosyal tesis olarak ayrıldığı bu butik projede, teraslı 1+1 daireler 160 bin TL’den, hem balkonlu hem de bahçeli 2+1 dubleks daireler ise 300 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İnşaatına bu yılın Eylül ayında başlanması planlanan projenin Aralık 2018’de teslim edilmesi hedefleniyor. Projenin ısıtılmış deniz suyu ile doldurulacak kapalı yüzme havuzu, terapi amaçlı kullanılan “Talassoterapi“ merkezi özelliğini taşıyor. 4 yüzme havuzu bulunan Areon Boğaziçi Evleri’nde spor salonu, yürüyüş ve koşu parkuru, açık aletli spor alanı, golf alanı, güneşlenme terası, vitamin bar, havuz barları, restoran, 10 dönümlük koru, piknik alanı, sauna, buhar odası, Türk hamamı, lobi, çocuk parkı, oyun salonu, bilardo salonları, market ve otopark yer alıyor.

Flipper Residence denize yürüme mesafesinde

Bodrum mega yat limanıyla lüks yazlık cenneti oldu_1

Bodrum'un en hızlı gelişen bölgelerinden Yalıkavak Tilkicik Koyu'ndaki Flipper Residence’da 15 daire, denize sadece 30 adım mesafede yer alıyor. Bölgede denize bu denli yakın kıyısı olan nadir projeler arasında yer alan Flipper Residence, 85 metrekarelik dairelerden oluşuyor. Projede daire fiyatları ise 500 bin dolar ile 950 bin dolar arasında değişiyor. Yalıkavak Tilkicik koyunda yeni yapılan projelerde metrekare fiyatları 12 bin doları bulurken, Flipper Residence’da metrekare fiyatları 6 bin dolar seviyesinde. Havalimanına 35 kilometre uzaklıktaki projede 1 sene sonra yüzde 30 prim garantisi veriliyor. Daire sahipleri projede havuz, housekeeping, teknik servis, concierge servisi ve havalimanı transferleri gibi hizmetlerden ücret karşılığında yararlanabilmek mümkün. Devremülk tatil konsepti dışında yer alan Flipper Residence’dan ev almak isteyenler anında tapularını alıp dairelerine taşınabiliyorlar.

Bodrum kalesi manzaralı Elysium Miramar teslim sürecinde

Bodrum mega yat limanıyla lüks yazlık cenneti oldu_2

Ofton İnşaat’ın Bodrum Kalesi ve marina manzaralı lüks villa projesi Elysium Miramar projesi teslim sürecine girdi. 22 dönüm arazi üzerinde inşa edilen proje;  havaalanına 30, Bodrum merkeze 1, yat limanı ve sahile 1.4, Marina’ya 1.8 km mesafede. Akıllı ev teknolojisi ile donatılan proje, az katlı 23 blokta 46 adet 3+1 dubleks ikiz villa ile 4 adet 4+1 penthouse konuttan meydana geliyor. Projede akıllı ev sistemleri sayesinde; klimalar uzaktan çalıştırabiliyor, perdeler açılıp kapatılabiliyor, aydınlatma üniteleri kontrol edebiliyor, hırsızlık, yangın ve su baskını gibi acil durumlarda site genel güvenlik birimiyle eş zamanlı haberdar olunabiliyor, evlerin giriş kapıları parmak izi okuyucularla açılıyor. Her dubleks villanın önünde müstakil havuz ve bahçesi yer alan projede her penthouse dairenin çatı terasında manzaralı yüzme havuzu ve kitchenette, giriş kapısı önünde ise bahçeleri bulunuyor. Elysium Miramar Bodrum’da fiyatlar 530 bin euro ila 1 milyon 150 bin euro arasında değişiyor. Ofton İnşaat, banka kredisi ve peşin ödemelerin yanı sıra kendi bünyesinde yüzde 50 peşin alıp kalan yüzde 50 için 12 aya kadar vade yapıyor.

Nef Bodrum’a özel 2 bin metrekare kumsal

Bodrum mega yat limanıyla lüks yazlık cenneti oldu_3

NEF Bodrum Projesi, Timur Gayrimenkul NEF markalı konut projelerine Bodrum’la devam ediyor. Gündoğan ile Yalıkavak arasında konumlandırılan NEF Bodrum’da ön satışlar sürüyor. 100 dönüm arazi üzerinde yükselen 500 konutluk projede satılık daire fiyatları 300 bin eurodan başlıyor. 1+1’den 4+1’e 88 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen dubleks ve tek katlı daire seçenekleri bulunan proje, 2 bin metrekare özel kumsal ve 460 metre sahil şeridine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Açık yüzme havuzu, spor alanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, SPA, sauna ve fitness bulunan projede konut teslimleri ise Ağustos 2018’de gerçekleşecek. Projede ofis ve mağazaların yanında dünyanın en iyi markalı otellerinden birinin de yer alması planlanıyor.

6+1 villalar Elysium Premier’le satışa çıkarıldı

Bodrum mega yat limanıyla lüks yazlık cenneti oldu_4

Ofton, Bodrum merkeze 1 kilometre mesafede inşa ettiği 8 özel villadan meydana gelen Elysium Premier Bodrum projesini satışa çıkardı. Her biri yaklaşık 1000 metrekare arsa alanı üzerinde sınırlı sayıda yükselen villalar, alanları 813 metrekare olan 6+1’lerden oluşuyor. Lüksün sınırlarını zorlayan Elysium Premier Bodrum’daki villalar üç kattan meydana geliyor ve dekorasyon villa sahiplerinin isteklerine göre yapılıyor. 360 derecelik Bodrum manzarasına hakim olan Elysium Premier Bodrum, sahiplerine Bodrum Kalesi ve Kos Adası silueti sunuyor. Hamamdan fitness salonuna, sinema salonundan özel yüzme havuzuna kadar birçok sosyal alana sahip olan projede çocuk oyun alanları, kapalı otopark, sauna ve Türk hamamı da bulunuyor. Elysium Premier Bodrum’un her villasında akıllı ev altyapısı, çamaşır odası, ebeveyn banyosu, ebeveyn giyinme odası, özel yüzme havuzu ve veranda da yer alıyor. Mayıs 2017’de teslim edilmesi planlanan Elysium Premier Bodrum’da fiyatlar 2 milyon 655 bin eurodan başlıyor.

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi