Alıcı ve kiracının kredi notu borca sadakati gösterecek

Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olan Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) finansal hizmet platformu Findeks ile RE/MAX’in gerçekleştirdiği işbirliği ile gayrimenkul satış ve kiralamalarında kredi notuna bakılarak, alıcının/kiracının borcuna sadık bir kişi olup olmadığı anlaşılabilecek. Muhtemel alıcı ya da kiracının borç ödeme alışkanlıkları önceden görülebilecek

[if gte mso 9]> 0 0 1 391 2235 ktütükt 18 5 2621 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olan Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) finansal hizmet platformu Findeks ile gayrimenkul sektörünün öncülerinden olan RE/MAX ’in gerçekleştirdiği işbirliği ile gayrimenkul satış ve kiralamalarında kredi notuna bakılarak, alıcının/kiracının borcuna sadık bir kişi olup olmadığı anlaşılabilecek. İşbirliği çerçevesinde muhtemel alıcı ya da kiracının borç ödeme alışkanlıkları, Findeks’in sunduğu Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu hizmetleri ile önceden görülebilecek. Alıcı/kiracının onayı doğrultusunda paylaşılacak olan borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisi ile ev sahipleri kiracı adaylarını evlerini emanet etmeden önce tanırken özellikle notu yüksek olan kiracılar da bunu fırsata dönüştürerek depozito miktarında indirim talep edebilecek.

Kiralamada güvene dayalı dönem başlıyor

Bankalardaki kredi borçlarını düzenli ve zamanında ödeyen kişilerin büyük oranda diğer borçlarını da zamanında ödeyen, güvenilir kişiler olduklarını vurgulayan Kredi Kayıt Bürosu Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, “Gayrimenkul kiralamak, hiç tanımadığınız birine en önemli yatırımınızı emanet etmek aslında. “Kira ödemelerini zamanında gerçekleştirir mi? Evinize gereken önemi verir mi? Kirayı karşılayacak gücü var mı?” gibi soruların yanıtlarını bilemiyorsunuz. RE/MAX, gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine ulaşarak ev sahiplerini detaylı bir şekilde bilgilendirebilecek. 1 ile 1.900 arasında değişen Findeks Kredi Notu’na bakarak, notu yüksek olan kiracı adayları bunun avantajını yaşayarak depozito indirimi ve benzeri konularda talepte bulunarak pazarlık şansını arttırabilecek” dedi.

Güvenli işlemlere aracılık edeceğiz

RE/MAX Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn ise şöyle devam etti: “Kişilerin finansal hayatına ayna tutan Findeks ile önemli bir işbirliğine imza attık. Uzun zamandır bankaların kredi kararı verirken baktıkları önemli bir referans notu olan Kredi Notu, artık gayrimenkul sektöründeki karar aşamasında da önemli bir aracı konumunda. Findeks Kredi Notu sayesinde artık ev sahibi, kiracı adayının ödeme yapma alışkanlığı ile ilgili bilgi edinebilirken alıcı adayının da taahhüt etmiş olduğu ödemeyi yapıp yapmayacağı konusunda fikir sahibi olabilecek. Müşterilerimiz olan mülk sahipleri artık gayrimenkul kiralamalarında kiracı adayları hakkında daha gerçekçi, somut veriye dayalı yorum yapabilecek. Evini, işyerini kiralarken ve satım aşamasında herkesin içi daha rahat edecek.”

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi